Teraz jest środa, 7 października 2026, 02:14

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: Emodel przedsprzedaż.
PostNapisane: czwartek, 22 marca 2012, 09:25 
modelarz

W środę tydzień temu zakupiłem w emodel regulator. Spieszyłem się bo tylko do tego dnia była promocja czyli cena niższa. Wszystko OK, przelałem pieniądze do maila dołączyłem kopię przelewu. Po dwóch dniach doczytałem , że wysyłka tylko we wtorek i piątek, no trudno na poczatku przyszłego tygodnia będzie. Niestety nie przyszedł - nie dostałem nawet maila potwierdzającego wysyłkę więc napisałem z zapytaniem do sklepu. Odpisali, że regulator kupiłem w ... przedsprzedaży i wysyłka dopiero ...28 marca. Faktycznie w mailu było coś takiego ale do głowy mi nie przyszły takie praktyki więc przeoczyłem to.
Spotkaliście się już z czymś takim? Dla mnie to jawna kpina i poinformowałem sklep, że więcej niczego u nich nie kupię.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: Emodel przedsprzedaż.
PostNapisane: czwartek, 22 marca 2012, 09:48 
Moderator

Dla mnie każde oferowanie fikcyjnego towaru jest naciągane. Celowo piszę towar fikcyjny bo firma nie posiada go fizycznie na stanie

PostNapisane: czwartek, 22 marca 2012, 09:57 
Moderator

Zapomnieli czasy PRL. Wtedy wszystko było fikcyjnym towarem, a listy kolejkowe się robiło i komitet kolejkowy powoływało, Ehh... A dzisiaj... kładziesz kawałek plastiku na ladę i kupujesz co chcesz, pod warunkiem że ten plastik potwierdzi zdeponowaną ilość biletów NBP.

PostNapisane: czwartek, 22 marca 2012, 09:58 
modelarz

utopia napisał(a):
Dla mnie każde oferowanie fikcyjnego towaru jest naciągane. Celowo piszę towar fikcyjny bo firma nie posiada go fizycznie na stanie

Tylko, że o tym - przedsprzedaży - dowiedziałem się po fakcie. Wcześniej czarowali promocją. Ale co do niej to nie mam wątpliwości. Odpisali mi nawet ale jakoś nie miałem ochoty czytać wyjaśnień.

PostNapisane: czwartek, 22 marca 2012, 12:45 
Administrator

chodzi o to że jak zbiorą 100 chętnych to oni kupują taniej :)

pozdrawiam Marcin

PostNapisane: czwartek, 22 marca 2012, 15:03 
modelarz

Może wystarczy tylko zapoznać się z regułami/regulaminem sklepu.
Onie tego nie ukrywają, jest na stronie głównej.

Cytuj:
11/03/2012 - Przedsprzedaż Loong Max, Emax, ceny -20%

Informujemy o najnowszej promocji organizowanej przez sklep EMODEL. Promocja odbywa się na zasadach przedsprzedaży i obejmuje asortyment: Loong Max, Emax. Oferta promocyjna jest ograniczona czasowo i obowiązuje do dnia 16.03.2012.

Zachęcamy do skorzystania z okazji i zrobienia zakupów po atrakcyjnych cenach!

Regulamin promocji:
1. Towary dostępne w promocji przedsprzedaży zawierają w opisie (tuż obok ceny) informację: "Produkt w przedsprzedaży"
2. Ceny promocyjne dotyczą zamówień złożonych do dnia 16.03.2012 (piątek).
3. Warunkiem uzyskania cen promocyjnych jest opłacenie zamówienia do dnia 16.03.2012.
4. Planowany termin dostawy towaru to 28.03.2012.
5. Promocja "Przedsprzedaż" nie łączy się z innymi promocjami

Masz pretensje do sklepu że Ci się e-maili nie chciało przeczytać?

PostNapisane: czwartek, 22 marca 2012, 16:21 
modelarz

noker napisał(a):
Może wystarczy tylko zapoznać się z regułami/regulaminem sklepu.
Onie tego nie ukrywają, jest na stronie głównej.

Cytuj:
11/03/2012 - Przedsprzedaż Loong Max, Emax, ceny -20%

Informujemy o najnowszej promocji organizowanej przez sklep EMODEL. Promocja odbywa się na zasadach przedsprzedaży i obejmuje asortyment: Loong Max, Emax. Oferta promocyjna jest ograniczona czasowo i obowiązuje do dnia 16.03.2012.

Zachęcamy do skorzystania z okazji i zrobienia zakupów po atrakcyjnych cenach!

Regulamin promocji:
1. Towary dostępne w promocji przedsprzedaży zawierają w opisie (tuż obok ceny) informację: "Produkt w przedsprzedaży"
2. Ceny promocyjne dotyczą zamówień złożonych do dnia 16.03.2012 (piątek).
3. Warunkiem uzyskania cen promocyjnych jest opłacenie zamówienia do dnia 16.03.2012.
4. Planowany termin dostawy towaru to 28.03.2012.
5. Promocja "Przedsprzedaż" nie łączy się z innymi promocjami

Masz pretensje do sklepu że Ci się e-maili nie chciało przeczytać?

Noker - nie mam pretensji, że nie chciało mi się czytać maila. Nie mam również pretensji o to , że nie rozumiesz sytuacji...
Zamówienia dokonałem 13 marca póżnym popołudniem(do tego dnia trwała promocja) i chciałem nawet pisać czy mogę zapłacić na następny dzień nie tracąc promocji. Informacja o przedsprzedaży i terminie wysyłki powinna być na stronie przedmiotu, a nie gdzieś poza nią nawet jesli to jest glówna strona. Chyba się z tym zgodzisz prawda? Czy też nie?

PostNapisane: czwartek, 22 marca 2012, 18:02 
modelarz

Irek M napisał(a):
Nie mam również pretensji o to , że nie rozumiesz sytuacji...

Dziękuję za wyrozumiałość ;)
Irek M napisał(a):
Informacja o przedsprzedaży i terminie wysyłki powinna być na stronie przedmiotu, a nie gdzieś poza nią nawet jesli to jest glówna strona. Chyba się z tym zgodzisz prawda? Czy też nie?

Nie wiem co tam Ci się pojawiało na monitorku, ale masz rację, a z drugiego końca kija oni też mają swoją rację i piszą o tym w 1 punkcie regulaminu promocji:
Cytuj:

a czy formułka była czy nie to niewiem kogo trzaby zapytać, pewnie konia, ma duzy łeb - to nas wysłucha :mrgreen:

PostNapisane: piątek, 23 marca 2012, 08:56 
modelarz

Irek M napisał(a):
... Spotkaliście się już z czymś takim? Dla mnie to jawna kpina i poinformowałem sklep, że więcej niczego u nich nie kupię.

Ja już kilka razy coś takiego widziałem, ostatnio kolega chciał kupić radio turnigy w powszechnie znanym sklepie, aparaturę oczywiście również mieli w przedsprzedaży.

Załączniki:
aaa.jpg
aaa.jpg [ 96.59 KiB | Przeglądane 5062 razy ]

PostNapisane: piątek, 23 marca 2012, 11:18 
modelarz

Przecież to jest normalna praktyka. Najczęściej w przedsprzedaży spotykałem się z szeroko pojętą elektroniką oraz samochodami i mieszkaniami...
Czymże jest parę zeta za regulator czy nadajnik w porównaniu z paroma bańkami za mieszkanie czy dom :P

PostNapisane: sobota, 7 kwietnia 2012, 08:35 
modelarz

Zamówienia ciąg dalszy - to dla tych, ktorzy bronili sklepu. Przypomne, że od 28 III mieli rozsyłać kupiony towar. Do dnia dzisiejszego nie otrzymałem ani towaru, ani jakiejkolwiek informacji o postępach w realizacji. Po świętach też pewnie nie otrzymam bo święta im przeszkadzą w wysyłce, a to da okres oczekiwania 4tygodnie !!! Przy sprzyjających okolicznościach z HK zamówienie przyszłoby dwa razy w tym czasie...
Nie mówcie mi więc co mam robic - mój jest ten kawałek podłogi...Oj, to chyba słowa piosenki :lol: Tak nie postępuje uczciwy handlowiec ale pewnie obrońcy wkleją tu cytat ze sklepu odnoszący się do przyczyn braku realizacji z kolejnym zarzutem, że czytać mi sie nie chce...
Jak pisałem wcześniej - u tych oszustów nigdy nie kupię niczego więcej, a odradzał będę każdemu!

PostNapisane: sobota, 7 kwietnia 2012, 08:59 
Adam_Max napisał(a):
Irek M napisał(a):
... Spotkaliście się już z czymś takim? Dla mnie to jawna kpina i poinformowałem sklep, że więcej niczego u nich nie kupię.

Ja już kilka razy coś takiego widziałem, ostatnio kolega chciał kupić radio turnigy w powszechnie znanym sklepie, aparaturę oczywiście również mieli w przedsprzedaży.

Różnica polega na tym, że Mirek (ABC-RC) wywiązał się z zobowiązania wysyłki towaru w określonym terminie.
A jak widać w przypadku zakupu Irka, sklep Emodel, nie do końca postępuje uczciwie i zgodnie z własnym "regulaminem przedsprzedaży"... :x

PostNapisane: środa, 11 kwietnia 2012, 19:08 
modelarz

Dziś nie wytrzymałem i napisałem żądanie bezwzględnego przesłania mi - i to tylko do dzisiejszego wieczora - kopi nadania przesyłki. Odpisano mi, że mają trudności, towaru nie ma. Ale jesli chcę to bez konsekwencji finansowych mogę wycofać się z umowy wtedy odeslą mi pieniądze. I tu nie wytrzymałem kolejny raz; jakim kretynem trzeba być by napisać coś takiego ?! To ja zrywam warunki umowy ściśle określone? W tej sytuacji zaządałem wywiązania sie z umowy do piątku inaczej sprawę zgłaszam na policję jako wyłudzenie. To się nazywają handlowcy...nawet im nie przyszło do głowy by napisać maile z przeprosinami i ewentualnie jakimś aneksem, a święta były okazja do tego. Teraz sprawa jest dla mnie prosta ; ktoś kto wyłudza pieniądze, przesuwając terminy realizacji jest chyba naciągaczem. Dla mnie naciągacz to to samo co złodziej ! Gdybym sie nie upomniał to sprawa by sie ciągnęła i ciągnęła... Czy w takiej sytuacji mogę sie domagac czegoś więcej niz tylko zwrotu kosztów za regulator? Do pustego łba nie przyszło im np zaproponowanie innego regulatora o tych samych parametrach nawet jesli byłby droższy. W takiej gardłowej sytuacji mogli np ściągnąc je z innego sklepu - przynajmniej dla takich klientów jak ja, ktorzy nie pozwolą z siebie robić idiotów.

PostNapisane: środa, 11 kwietnia 2012, 19:20 
Moderator

Irek zgłosisz to na policję, smerfy w protokole napiszą, że szkodliwość społeczna popełnionego czynu przez emodel jest znikoma i zamiotą sprawę pod dywan.

PostNapisane: środa, 11 kwietnia 2012, 19:29 
Moderator

A ja niedawno kupilem pare gratow ze sklepu tutaj - zaznaczylem opcje ze chce dostawe nastepnego dnia przed 13 i sklep nie wyslal - dostalem maila tego samego dnia okolo 20 wieczorem z przeprosinami i zwrot kosztow wysylki - wyslali nastepnego dnia jeszcze drozsza wysylka - dostawa na 9 rano - to sie nazywa serwis i dbanie o klienta :)

jesli pomoglem - to kliknij >>> POMOGL <<<

PostNapisane: środa, 11 kwietnia 2012, 19:38 
modelarz

Teraz wykroczenie jest do szkody 250 zł. Łobuz dostaje mandat i pozamiatane. Powyżej tej kwoty jest sąd.
A wiecie jak łobuzy z rządu chcą zrobić dobrze łobuzom z ulicy? A no chcą zwiększyć kwotę wykroczenia do 1000 zł. Wyobrażacie sobie, co się będzie działo? Nic tylko kraść, i to nie jakieś pierdółki!

PostNapisane: środa, 11 kwietnia 2012, 19:44 
modelarz

wojcio69 napisał(a):
Irek zgłosisz to na policję, smerfy w protokole napiszą, że szkodliwość społeczna popełnionego czynu przez emodel jest znikoma i zamiotą sprawę pod dywan.

Wojtek pewnie i tak, ale będą musieli podjąć pewne czynności.
Lepszym rozwiązaniem jest PIH i inne tego typu instytucje.
Absolutnie zgłosić i napsuć krwi gamoniom. Nękać ile wlezie. Taki instytucji wspomagających klienta jest sporo. Ja jak bym się tak wnerwił to wysłał bym pewnie do wszystkich możliwych.
Mało tego jak bym nie uzyskał odpowiedzi od tych instytucji to nadal bym pisał do nich żądając informacji (oczywiście grzecznie) co zrobili w moim przypadku.
Takie firmy i traktowanie nas klientów trzeba ogniem wypalać.
Dlaczego inni mogą (nie patrzeć na mammuth-a przypadek bo mieszka w dzikim kraju :mrgreen: ).

PostNapisane: środa, 11 kwietnia 2012, 20:00 
Moderator

Konrad_P napisał(a):
Wojtek pewnie i tak, ale będą musieli podjąć pewne czynności.

Konrad w jakim Ty kraju żyjesz?
Wyślą dzielnicowego aby się zapytał sprzedawcy co i jak, ten mu nawciska głupot, że właśnie przygotowuje towar do wysyłki, na komendzie spiszą protokół, że sprawa została polubownie załatwiona między stronami i do archiwum.
Tak jak piszesz PIP, PIH, SANEPID z prośbą o informację zwrotną co załatwiono.

PostNapisane: środa, 11 kwietnia 2012, 20:10 
modelarz

Pewnie masz racje. Jeśli są cwaniakami to faktycznie spłynie to po nich jeśli nie to sam fakt że klient się skarży może choć trochę da im do myślenia. A jak do tego dojdą jeszcze te instytucje to może na przyszłość dwa razy pomyślą.

PostNapisane: środa, 11 kwietnia 2012, 22:53 
modelarz

Dla mnie to najzwyklejsi złodzieje. Piszą, że mają trudności ze sprowadzeniem regli ale w cenie bez promocji mają ich od groma:
http://www.emodel.pl/emax-regulator-bud ... -3259.html
Link wykonany dosłownie przed chwilą - wklepałem do koszyka az 18 sztuk. Ciekawe jak to wytłumaczą bo dla policji myślę, że to będzie bardzo prosta sprawa.

PostNapisane: czwartek, 12 kwietnia 2012, 08:18 
Moderator

cwaniactwo trzeba tepic. Widac ze traktuja klijenta jak tempego idiote.

PostNapisane: czwartek, 12 kwietnia 2012, 08:39 
modelarz

A miałem takie dobre zdanie o tym sklepie, a przy okazji Irek M zobacz sobie tenartykół

PostNapisane: czwartek, 12 kwietnia 2012, 22:22 
modelarz

Witam.

Irku - i ja dorzucę pewnie oliwy do ognia w Twoim kotle - ale bynajmniej nie w ten sam deseń. Od razu jasno oświadczam, że jestem z Rzeszowa, a sklep
E-Model jest mi bardzo dobrze znany ( jedyny sklep w którym mogę zrobić zakupy bezpośrednio, mają wszystko czego potrzebuję na obecnym etapie modelarstwa mojego syna )
Nigdy nie spotkałem się ze złą wolą ludzi tam pracujących, a wręcz wielokrotnie doświadczałem ukłonu w stronę klienta - z wolą sprzedaży często łączą słowo porady, gest pomocy - co ja sobie osobiście wysoko cenię.
Ale nie o tym do końca chciałem pisać:

Irku - Nihil fit sine causa Nic nie dzieje się bez przyczyny!!! Daruj brachu, ale:

1. Nie czytałeś ze zrozumieniem - to na wstepie odpowiedź na Twój zarzut w kierunku sklepu. Czytanie ze zrozumieniem, to poziom edukacji wczesnoszkolnej.

2. Opisujesz tutaj to wszystko ( wiem, dział wolność słowa ) zamiast konstruktywnie porozmawiać jak dżentelmen, facet z krwi i kości ( nie z kapelusza ) z obsługą sklepu. Rozwodzisz się nad tym na forum, opisując w gruncie rzeczy coś czego do końca nikt z czytelników nie jest w stanie uznać za fakt , za prawdę - wszak nie czytamy Twojej osobistej korespondencji mailowej z E-model.
Czy jak dostaniesz bardzo "rzadkiej" dolegliwości jaką jest biegunka i niestety Stoperan nie zadziała w Twoim przypadku - to opiszesz to na forum podając z nazwy aptekę, farmaceutę który Ci to sprzedał jak i również opiszesz nam swoje rozczarowanie lekiem oraz kolejne następstwa powyższego ?????

3. Pisząc - nawet tutaj ( wolność słowa ) i używając określeń: Cyt. „u tych oszustów” , „ jakim kretynem trzeba być ” „jest chyba naciągaczem. Dla mnie naciągacz to to samo co złodziej !” „to najzwyklejsi złodzieje „ - OBRAŻASZ DRUGĄ OSOBĘ I TO DOTKLIWIE NA PUBLICZNYM FORUM.
I tym samym ( bo mniemam, że użytkownikami forum są ludzie o wysokiej kulturze osobistej ) proszę moderatora o upomnienie kolegi Irka.

A na koniec - Irku, ze mną na salony na pewno nie wejdziesz - ale pozostawię Ci pewien cytat - zrób sobie prywatne rekolekcje!

Art. 212.
§ 1. Kto pomawia inną osobę, grupę osób, instytucję, osobę prawną lub jednostkę
organizacyjną niemającą osobowości prawnej o takie postępowanie lub właściwości,
które mogą poniżyć ją w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania
potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności,
podlega grzywnie albo karze ograniczenia wolności.
§ 2. Jeżeli sprawca dopuszcza się czynu określonego w § 1 za pomocą środków
masowego komunikowania,
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności
do roku.

Pozdrawiam

PostNapisane: piątek, 13 kwietnia 2012, 07:21 
Moderator

Muzyker ( niestety nie wiem jak masz na imie... ) poza punktem 3 nie zgodze sie z Toba. Rozumiem ze bronisz lokalny sklep ale to ze Irek opisuje tu ten problem jest cenne dla kazdego uzytkownika forum bo sklep prowadzi sprzedaz internetowa i problem moze dotyczyc kazdego z nas w takiej sytuacji. JA dzieki temu napewno nie kupie u nich produktu w takiej przedsprzedazy.
Jesli sprawa tak wyglada jak ja Irek opisuje to dla mnie jest to jednoznaczne cwaniactwo i UOKiK nie bez powodu broni klijentow przed takimi praktykami.
Proponuje nie cackac sie tylko zglosic do ww instytucji i innych organow i zobaczyc jak zostanie sprawa rozsadzona. Chetnie wszyscy sie dowiemy jaki final bedzie miala sprawa.

PostNapisane: piątek, 13 kwietnia 2012, 09:12 
modelarz

Muzyker - to, że posądzasz mnie o stronniczosć i wybiórczość w podawaniu faktów to Twoja sprawa. Zanim zdecydowałem się opisać sprawę była korespondencja - jalowa - ze sklepem. Co do czytania ze zrozumieniem tekstu - wychodzi na to, że to Ty nie rozumiesz bo ja doskonale. Nie jest istotą to, że nie doczytałem, iz wpakowałem się w przdsprzedaż tylko to, że sklep wykręca się z realizacją zamówienia tlumacząc się przeciągnymi terminami dostawy. W tym samym czasie towar jest dostępny od ręki po cenie już nie promocyjnej. Więc twierdzą, że nie mają towaru realizowanego w promocji ale mają ten sam w cenie bez promocji. Albo to Ty Muzyker niczego nie zrozumiałeś albo czytałeś własnie bez zrozumienia tekstu. Czy takie podejście nie jest krętactwem i oszustwem? Dla mnie jest. Jestem pewien, że gdybym teraz złozył zamówienie na regulator , na który oczekuję ale po cenie aktualnej to nie otrzymałbym informacji, że go jeszcze nie ma. Albo inaczej - jesli faktycznie nie ma go na składzie, a mimo to wyświetlają informację o nieograniczonej dostępności to czyż to nie jest świadomym oszustwem?!
Dziś sprawę kieruję na policję. Nie wiem jak i gdzie ale pod nosem mam komisariat więc wszystkiego się dowiem. Gdyby byli fer to już dawno zaproponowaliby zamiennik. Milczenie działa tylko na ich niekorzyść - ilu klientów jest w mojej sytuacji?
Cytowany przez Ciebie Muzyker Art. 212 jest mi doskonale znany bo korzystałem z niego jako pokrzywdzony. Tu opisuję fakty więc nie są to bezpodstawne oskarżenia. Z racji Twego wieku myślę, że teraz pojąłeś sens całego wątku więc proszę nie zarzucaj mi braków w myśleniu czy rozumowaniu.

PostNapisane: piątek, 13 kwietnia 2012, 10:15 
modelarz

Poczekajmy może na wypowiedź drugiej strony, bo w tej chwili dyskusja jest jałowa i wybitnie szkodliwa, a nie wnosi nic do sprawy poza frustracją, nie do końca zresztą uzasadnioną, wybiórcze traktowanie faktów na swoją korzyść kojarzy się niezbyt dobrze...

Pan Ireneusz, co widać jak na dłoni nie przyjmuje żadnych argumentów, nie przyszło Panu do głowy, że może rzeczywiście ta dostawa się opóźnia?

Pozdrawiam

Oskar Bolko (POL-5475)

PostNapisane: piątek, 13 kwietnia 2012, 10:37 
modelarz

A napisałeś do nich, żeby wyjaśnili o co chodzi z tymi stanami magazynowymi?

PostNapisane: piątek, 13 kwietnia 2012, 11:05 
modelarz

plisken napisał(a):
A napisałeś do nich, żeby wyjaśnili o co chodzi z tymi stanami magazynowymi?

Oczywiście, że napisałem o wyjasnienia. Jako, że to pewnie kłopotliwa sprawa nie uzyskałem odpowiedzi.
Cytuję Oskara; ..."
nie przyszło Panu do głowy, że może rzeczywiście ta dostawa się opóźnia?..."
A nie przyszło Tobie do głowy, że skoro na stronie jest, a mnie pisza, że nie ma to już rodzi to uzasadniuone podejrzenia krętactwa? Zastanów sie zanim coś napiszesz.
Byłem dziś na Policji - niestety dla nich nie jest przestępstwem opisana sprawa pod warunkiem, że druga strona zgadza sie oddać pieniądze. To akurat trzeba im przyznać - nie wykręcali się od tego. Ale biorąc pod uwagę niejasną sprawe dostepności mnie nie interesował zwrot lecz wysyłka zamówionego i opłaconego przedmiotu. Odesłali natomiast - policja - do Inspekcji Handlowej.

PS Własnie odebrałem maila, że sklep anulował moje zamówienie bez mojej zgody. Ciekawe z jakiego powodu...

PostNapisane: piątek, 13 kwietnia 2012, 11:37 
Moderator

pozostaja Ci pozostale instytucje i chyba one beda bardziej upierdliwe dla sklepu. Taka kontrola to nic przyjemnego a da im do myslenia na przyszlosc, bo praktyki dziwne conajmniej

PostNapisane: piątek, 13 kwietnia 2012, 18:00 
modelarz

Jako że niniejsze forum jest miejscem publicznym i osoby odwiedzające je kształtują na podstawie przeczytanych wpisów swoje zdanie na różne tematy, nie mogę pozostawić bez odpowiedzi tego gradu pod naszym adresem. Napiszę krótko jak to z naszej strony wygląda. Każdy ma swój rozum i może myśleć co chce, ale dobrze jeśli wcześniej porozmawia nie tylko z jednym zainteresowanym.

Do rzeczy. Przeglądając ten wątek można odnieść wrażenie, że jesteśmy co najmniej bandą gangsterów, kombinujących dzień i noc jak by tu wykręcić modelarzom jakiś niefajny numer! Pod adresem naszego sklepu padło wiele różnych zarzutów, przy czym z tonu wypowiedzi można wręcz odnieść wrażenie, że wszyscy dyskutanci wiedzą z góry dokładnie jak cała sprawa wygląda „od A do Z”. Czy na pewno? Myślę, że warto zauważyć, że poza jednym Panem osoby wypowiadające się są (bez obrazy) „serdecznymi doradcami”, ale nie są naszymi klientami i tym samym chyba nie miały kontaktu z naszym sklepem.

Choćby dla przykładu:
Absolutnie zgłosić i napsuć krwi gamoniom. Nękać ile wlezie. Taki instytucji wspomagających klienta jest sporo. Ja jak bym się tak wnerwił to wysłał bym pewnie do wszystkich możliwych.
Mało tego jak bym nie uzyskał odpowiedzi od tych instytucji to nadal bym pisał do nich żądając informacji (oczywiście grzecznie) co zrobili w moim przypadku.
Takie firmy i traktowanie nas klientów trzeba ogniem wypalać.

Czy to nie przypadkiem tak jak często w życiu - kolega ślepo wspiera kolegę, choćby nawet ten (świadomie czy przez przypadek, nieważne) komuś robił krzywdę? Naprawdę nie chciałbym nikogo obrażać, ale niestety trochę właśnie tak ta dyskusja wygląda.

Co do samych zarzutów, to może po kolei:
---------------------
Tylko, że o tym - przedsprzedaży - dowiedziałem się po fakcie. Wcześniej czarowali promocją. Ale co do niej to nie mam wątpliwości. Odpisali mi nawet ale jakoś nie miałem ochoty czytać wyjaśnień.

Nieprawda.
Informacja o tym, że produkty EMAX są na daną chwilę dostępne w systemie przedsprzedaży znajdowała się:
- na stronie głównej sklepu: w aktualnościach (proszę zobaczyć: http://www.emodel.pl/aktualnosci.php?article=28 )
- na liście produktów: produkty w przedsprzedaży były oznaczone pogrubioną czerwoną czcionką
- wewnątrz karty produktu: tuż obok ceny, również pogrubioną czcionką była informacja o terminie dostawy
- w mailu potwierdzającym zamówienie: ta sama treść co w karcie produktów (w mailu który Pan przysłał widać to wyraźnie)

Jak można tego nie zauważyć? No ale jeśli się komuś nie chce czytać co druga strona stara się na wiele sposobów przekazać, to cóż poradzić..? Jeśli ta osoba przyznaje publicznie, że nie chciało się jej czytać ale i tak ma wielkie pretensje, że nie została poinformowana. Proszę wybaczyć, nie bardzo wiem jak to skomentować, bo jeśli napiszę cokolwiek to pewnie zraz kogoś obrażę, a nie o to chodzi. Powiem tylko, że zanim promocja została uruchomiona zleciliśmy przerobienie sklepu, żeby wymienione powyżej sposoby informowania działały bez zarzutu. I działały bardzo dobrze, jak widać z jednym wyjątkiem.

-------------------------
Dalej:
Niestety faktem jest, że nie byliśmy w stanie zrealizować zamówień w deklarowanym terminie. Akcja promocyjna zaplanowana była w ten sposób, że przesyłka do nas miała wyjść od producenta 20-go, zakładaliśmy około 7 dni na transport kurierem i odprawę, co z reguły bez problemu wystarczało. Problem w tym, że mimo wcześniejszych zapewnień o gotowej do wysyłki paczce pojawiły się jakieś problemy u producenta. Mimo dobrych chęci naprawdę niewiele byliśmy w stanie zrobić. Powstało opóźnienie. Można powiedzieć, że wina i tak jest nasza, bo źle to zorganizowaliśmy. W tym miejscu przyznaję –NASZ BŁĄD. Co w takiej sytuacji możemy zrobić? Zaproponowaliśmy anulowanie zamówienia i natychmiastowy zwrot wpłaconej kwoty + odsetki, albo zaczekanie aż towar dotrze. Innego regulatora o tych samych parametrach akurat nie mamy, więc taka opcja nie wchodziła w grę.

Na pewno nauką dla nas jest nie organizowanie w przyszłości tego typu promocji przed otrzymaniem potwierdzenia nadania towaru do nas od producenta. Terminy będą krótsze, rabaty jakie zaproponujemy niestety pewnie mniejsze, ale za to bez ryzyka wpadki takiej jak miała miejsce. Jeśli ktoś został z tego powodu pokrzywdzony to SZCZERZE PRZEPRASZAMY. Mieliśmy najszczersze chęci do zrobienia czegoś fajnego, co spodoba się wszystkim biorącym udział w promocji, która niestety nie do końca udała się tak jak było to zaplanowane.

------------------------------
Kolejna sprawa:
To się nazywają handlowcy...nawet im nie przyszło do głowy by napisać maile z przeprosinami

Nieprawda.
Fragment maila, jaki został wysłany do Pana Mirka:
Wystąpiły pewne problemy z dostawą towaru z EMAX i realizacja promocji rzeczywiście się przedłuża, za co z góry przepraszamy.

------------------------------
No i do tego publiczne obrażanie nas:
- u tych oszustów nigdy nie kupię niczego więcej
- jakim kretynem trzeba być
- ktoś kto wyłudza pieniądze …// … jest chyba naciągaczem
- Dla mnie naciągacz to to samo co złodziej !
- Do pustego łba nie przyszło im…
- Dla mnie to najzwyklejsi złodzieje.

Szanowny Pan raczy zauważyć, że wypisywanie takich rzeczy na forum publicznym jest daleko idącym nadużyciem, a pewnie nawet pomówieniem, które jak słusznie ktoś już zauważył jest w naszym kraju karalne. Trudno pewnie komukolwiek na odległość stwierdzić, czy jestem „kretynem” albo czy mam „pusty łeb” i Pan najwidoczniej w tej kwestii nie za bardzo wie co pisze. Powiedzmy, że się nie obraziłem z uwagi na ogólnie wysoki poziom wzburzenia w tej dziwnej dyskusji. Proszę się trochę uspokoić i będzie OK. Ale pozostałych epitetów naruszających dobre imię naszej firmy sobie NIE ŻYCZĘ. Tyle w tym temacie.

-----------------------
Kolejny zarzut:
Zanim zdecydowałem się opisać sprawę była korespondencja - jalowa - ze sklepem.

Owszem jałowa – bo dla przykładu piszemy propozycję jak sprawę pozytywnie załatwić (natychmiastowy zwrot wpłaconej kwoty+odsetki lub zaczekanie na towar) a Pan Irek na to, że jesteśmy idiotami i złodziejami i że już zgłasza sprawę na Policję. Pojawiają się zarzuty, że podobno zamówiony regulator mamy na stanie ale nie chcemy go wysłać… (przepraszam bardzo, że tak głupio się zapytam, ale niby po co mieli byśmy tak robić??) Pojawia się taki zarzut, trzeba się więc jakoś do niego odnieść. Odpisujemy więc grzecznie, że gdybyśmy mieli zamówiony regulator, to dawno byśmy go wysłali i wszyscy byliby zadowoleni. Pytamy ponownie czy życzy Pan sobie zamówienie anulować (zwrot wpłaty+odsetki) czy zaczekać na towar, na co Pan Irek funduje nam powtórkę: idioci i złodzieje! Do tego dla urozmaicenia zaczyna się straszenie różnymi instytucjami:
Cytat z maila:
Jeśli nie doczekam się do wieczora to zgodnie z zapowiedzią jutro składam doniesienie na policję oraz do Państwowej Inspekcji Pracy - której przy okazji jestem członkiem - by przyjrzała się waszym oszukańczym poczynaniom.

No i jak tu rozmawiać?? Zgodzę się w 100%, że taka dyskusja jest jałowa. Tyle tylko, że przyczyna nie do końca chyba taka jak to Pan Irek opisuje, prawda? A swoją drogą, to jak mam rozumieć sugestię zamiaru nadużycia swojej pozycji w takiej czy innej instytucji? Przepraszam, pewnie nie powinienem pytać.

-------------------------------
Na koniec:
Po tym jak wypowiedzi Pan Irka zaczęły się robić agresywne i wulgarne postanowiliśmy zamówienie anulować oddając wpłacona kwotę powiększoną o odsetki i w ten sposób zakończyć ten nieprzyjemny spór. Postąpiliśmy tak dlatego, że zaczęłiśmy odnosić wrażenie, że w tej całej przepychance bardziej chodzi o robienie sensacji i jakąś dziwną, niezdrową rozrywkę niż o regulator i śmigło, które były przedmiotem zamówienia...

Przepraszam bardzo za nietypowo długi wpis, ale obok publicznego szargania (dobrego jak dotąd) wizerunku naszej firmy nie mogłem przejć spokojnie.

Pozdrawiam i życzę wszystkim miłego dnia
Grzegorz
http://www.emodel.pl

PostNapisane: piątek, 13 kwietnia 2012, 20:41 
modelarz

Mnie nie wypada już nic więcej na ten temat pisać gdyż sprawę wniosłem do Państwowej Inspekcji Handlu. Co ustali tego nie wiem ale dla firmy mam nadzieję nie będzie to przyjemne.
Panie Grzegorzu - jak diabeł święconej wody unikał Pan odpowiedzi na proste pytanie: dlaczego mimo rzekomego braku towaru jest on cały czas widoczny jako dostępny? Skoro już powiedział Pan A to może dokończy tak dla pełnego obrazu. Na anulowanie zamówienia nie wyraziłem zgody i jest to kolejny punkt na waszą niekorzyść. Może jeszcze na koniec napisze Pan - kiedy zamierzaliście powiadomić klientów o niedotrzymaniu terminów realizacji? A może to według Was zbyteczna opcja?!

PostNapisane: wtorek, 24 kwietnia 2012, 21:21 
modelarz

Witam - temat wygasił ogień pod kotłem i pewnie dobrze, niemniej jednak Panie Arku, skoro podzielał Pan moje stanowisko co do zwrócenia uwagi Ireneuszowi na publiczne znieważanie - to wypadałoby tutaj to uczynić - pisząc tutaj, mam na myśli: również publicznie na forum.
I tyle w tym temacie - być może w wielu innych również.
Pozdrawiam. Wojciech

Strefa czasowa: UTC + 1