Teraz jest wtorek, 6 października 2026, 05:53

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: 11 Listopada, swieto niepodleglosci .
PostNapisane: poniedziałek, 11 listopada 2013, 20:37 
modelarz

Nie moge sie powstrzymac!
Przed chwila ogladalem dziennik, pierwsze wiadomosci z Europy,Polska, Warszawa rozroby w czasie pochodu.
Pytanie, co ta cholota chce pokazac swiatu,zenujace to co ogladalem.
Wladek z RPA.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: 11 Listopada, swieto niepodleglosci .
PostNapisane: poniedziałek, 11 listopada 2013, 20:45 
Światu nic, sami walczą ze swoimi kompleksami. Szkoda, że taka informacja o naszym kraju idzie w świat. Z tego co przeczytałem w mailach od przyjaciół(w tym z RPA) i usłyszałem w telefonie to idzie, oj idzie ....

PostNapisane: wtorek, 12 listopada 2013, 09:12 
modelarz

Władku wchodzisz na bardzo grząski teren. :D
To już nie jest walka ideologiczna, gospodarcza czy wyznaniowa to już jest normalna wojna Polsko-Polska.
A o co ta wojna. Szczerze powiem, że nie mam pojęcia. Być może o władzę? ale prawdę mówiąc powątpiewam w to.

Też mam bardzo radykalne poglądy polityczne, religijne i gospodarcze i nie jestem w stanie pojąć jak może człowiek w europie zabijać czy chcieć zabić drugiego człowieka tylko za to, że wyznaje inne poglądy na wspomniane aspekty życia.
Wróciliśmy do czasów średniowiecza w których najwyższym honorem było zabić jak najwięcej saracenów.
Teraz jak słyszę słowa "jak dojdziemy do władzy to pokażemy swoją siłę" to krew mi w żyłach zastyga, a serce podchodzi do gardła. I powiem, że jedyną myślą wówczas jest emigracja z tego kraju. Wiem że gdzie indziej nie jest aż tak różowo ale na pewno nie jest tak źle jak u nas.

Niestety maksyma "żyj i daj żyć innym" w Polsce nigdy nie będzie miała zastosowania do puki będą żyli wyznawcy "albo my albo zgliszcza". Myślę, że za 50 lat być może narodzi się inne pokolenie Polaków i może wówczas będzie choć trochę lepiej.

PostNapisane: wtorek, 12 listopada 2013, 09:56 
Konrad_P napisał(a):
Myślę, że za 50 lat być może narodzi się inne pokolenie Polaków i może wówczas będzie choć trochę lepiej.

Konradzie podziwiam Twój optymizm, ale raczej wątpię, aby do tego doszło :nieufny:
Obecny model wychowawczy naszej wspaniałej młodzieży, dąży do tego, aby wychowywać społeczeństwo rządne władzy i zdobywania coraz wyższych stanowisk. Klasyczny "wyścig szczurów" w korporacjach, robienie wszystkiego, bez oglądania się na moralność, aby tylko wdrapać się na kolejny szczebel kariery, najchętniej zrzucając kogoś z tej "drabiny" po drodze...
A jak wiadomo, nabyte "umiejętności" przekazuje się kolejnemu pokoleniu, czyli swoim dzieciom...

A powracając do tematu rozpoczętego przez Władka...
Dopóty, dopóki będzie przyzwolenie na takie zachowania, to będzie się tak działo. Będąc wczoraj w pracy, z pewnym niepokojem jechałem do Stolnicy... Na szczęście okazało się, że cały "bałagan" odbywał się w ścisłym centrum, i wykonałem kurs bezproblemowo.
Słuchając radia, zastanawiały mnie wypowiedzi typu:
- Skąd Pan przyjechał na marsz Niepodległości w Warszawie ?
- z Gdańska
- A u Was w Trójmieście nie organizuje się tego typu manifestacji ?
- niby są, ale w Warszawie jest ciekawiej...
Czyli, przyjechał aby uczestniczyć w "zadymach", a nie w normalnej manifestacji, bo kto "normalny" będzie jechał kilkaset kilometrów, aby pospacerować spokojnie z "biało-czerwoną" :roll:

Na dworcach i w innych miejscach publicznych, Straż Wiejska, na wyścigi z Policją ścigają za palenie papierosów i picie alkoholu, bezwzględnie wlepiając mandaty...
Nasi rządzący (nie ważne na jakim szczeblu) wydają zgodę na organizacje tego typu "imprez", mając doświadczenia z lat poprzednich...
Ja rozumiem, ze demokracja... ale demokracja jest dla normalnych Ludzi, a nie dla bandy debili, których jedynym celem jest obicie komuś twarzy (najlepiej aby był to policjant), i zrobienie burdy z niszczeniem mienia niewinnych osób, mieszkańców grajdołka Warszawa.

PostNapisane: wtorek, 12 listopada 2013, 12:59 
modelarz

Obrazek

Pod tym gifen znalazłem opis "Bo drzewa są takie lewackie..."

PostNapisane: wtorek, 12 listopada 2013, 13:49 
modelarz

Patrzę na fragmenty filmów z tych zamieszek w Warszawie i dochodzę do wniosku, że sprawcami tych burd to zwykli chuligani.
Jeżeli taki ogolony na łyso w kominiarce i z szalikiem na ryju rzuca kostką brukową w Policję to jaki to "Marsz Niepodległości" ?
To zwykli zadymiarze, Ci sami kibole co robią burdy po meczach piłkarskich. To zdziczenie społeczeństwa, brak jakichkolwiek norm moralnych w wychowaniu młodzieży. O co tu chodzi ? Chodzi o to, aby komuś ryja obić. A pretekst zawsze się znajdzie. Ot chociażby zgromadzenie narodowe podczas "Marszu Niepodległości". Gdyby wielu wyłapać i zapytać z czym się kojarzy 11 listopada, zapewne wielu z nich miało by kłopoty z udzieleniem odpowiedzi.
Trzeba wyłapać zadymiarzy, wpieprzyć im grzywny żeby bekli jak roczne cielaki.
Jest wyjście z sytuacji.
Nie ma dla kogo organizować patriotycznych manifestacji. Zamalować na czarno w kalendarzu 11 listopada i do roboty na 12 godzin. W telewizji cały dzień na wszystkich kanałach biało-czerwona flaga. I koniec świętowania ?
Wrócimy do normalności jak się co niektórzy otrząsną.

P.S.
I jeszcze jedna refleksja mnie dopadła:
Pamiętam manifestacje pierwszomajowe za Komuny. Nigdy nie było takich zadym. Jednak jak jest bat nad dupą to społeczeństwo inaczej "chodzi".

PostNapisane: wtorek, 12 listopada 2013, 14:03 
modelarz

kwestia checi ...
tu sie da:

Lubisz Space Rock ? https://pigletsddeepforest.bandcamp.com/

PostNapisane: wtorek, 12 listopada 2013, 14:15 
modelarz

Taa - ale my należymy do tej "cywilizowanej" części Europy, nie to co w Rosji - i takie numery u nas nie przejdą, niestety..

PostNapisane: wtorek, 12 listopada 2013, 14:20 
Moderator

Bo porządek świata trzyma bat a polskie społeczeństwo do demokracji dorośnie... o rany, nie ma takiej daty (:)

I kto pokryje wyrządzone szkody? OBYWATELE RP w swoich podatkach, czyli my :lol:

Rumcajs w takim razie inaczej pojmujemy cywilizowanie :D

PostNapisane: wtorek, 12 listopada 2013, 14:22 
modelarz

Ci co rzucają kamieniami i petardami to potencjalni MORDERCY :twisted: . Takich sąd powinien skazywać na wieloletnie więzienie za usiłowanie zabójstwa a nie na grzywny..."tatuś" przecież zapłaci i basta (:)

PostNapisane: wtorek, 12 listopada 2013, 14:44 
modelarz

Może i potencjalni mordercy, ale stanowiący REALNY elektorat - wystarczy że jeden polityk rzuci hasło "mamy dość ruskich" i już ma iluś wyborców więcej..

PostNapisane: wtorek, 12 listopada 2013, 15:05 
Administrator

jak byłem młodszy to pamiętam jak notorycznie łysi tłuki się z punkami albo skejtami, kibole leją się między sobą. Jak widać punki, i skejty wyrosły a te przygłupie skiny dalej swoje , jak te owce na hali. Mocni w grupie, jak sam idzie drogą to chowa łeb pod kostkę brukową bo się boi.

Spuścić wjeb, wysłać na Syberię trochę lodu czy kamieni potłuc. na czele z pseudo posłem bosakiem co by ich do roboty mógł tak napędzać jak na zadymki. Jeszcze pajac jeden twierdzi że na jego manifestacji było ok, a zadymkę zrobili przypadkowi ludzie. starty 120K PLN.

Ostatnio było że w Krakowie (na zakrzówku) jakaś laska rzuciła hasło że jest impreza, przyszło ok 20tys ludzi. jakiś jeden się narypał i skoczył ze skarpy, teraz ta laska jest oskarżona o to że była organizatorem imprezy i na niej ciążą wszystkie obowiązki oraz odpowiedzialność za imprezę.

Chory kraj, no cóż państwo jest takie, jacy są jego obywatele.

pozdrawiam Marcin

PostNapisane: wtorek, 12 listopada 2013, 16:28 
Moderator

Gdyby to ode mnie zależało, to zaludniłbym tymi oszołomami Syberię, Saharę i obydwa bieguny. Byłoby mi trochę żal pingwinów, bo białe niedźwiedzie dałyby se radę z głupkami.

PostNapisane: wtorek, 12 listopada 2013, 16:54 
Moderator

Ja tam nie wnikam kto jest sprawcą tych burd ...
Jednako na pochodzie było jakieś 20 tyś ludu i na tę ilość "motłochu " powinna być zapewniona odpowiednia ilość sił do spacyfikowania . Tyleż samo pałek kajdanek i paralizatorów ...
Sorry ale co roku ta sama szopka - lepsza niż na bożenarodzenie ;)
Takie zachowania może wyplenić tylko prawdziwa ścieżka zdrowia . Kiedyś to potrafili zadbać o miłą atmosferę na pochodach nie to co teraz drogi Panie...

Naprawdę jest tyle prostych do bólu rozwiązań zapewniających pokrycie strat że zdrowo myślący normalny człowiek zastanawia się czy aby ktoś nie posiada interesu ( politycznego) w tym by te burdy nadal trwały ...

Wystarczyło by aby organizator musiał przed imprezą złożyć notarialnie pokrycie w gotówce lub majątku na kilka milionów by pokryć choć w minimalnym koszcie straty . Zbiją choć jedną szybę i nie dostanie organizator zwrotu do czasu pokrycia wszystkich szkód . Proste i logiczne .

PostNapisane: wtorek, 12 listopada 2013, 16:59 
Moderator

Tych na Saharę wyposażyć w śpiwory, ciepłą odzież, etc, a "biegunowców" w hawajskie koszulki i szorty.
Syberii nie zalecam; wyszliby na męczenników, uchowaj Panie :nieufny:

Wielebny. chyba podsłuchiwałeś moje myśli :shock:

PostNapisane: wtorek, 12 listopada 2013, 18:08 
Moderator

Dziwne że po każdej burdzie słychać albo że Kaczyński sprowokował albo że to Tuska wina..
Wszystkich polityków bym na stadion spędził i lał pałami tak długo jak by się ruszali ...
Nieważne kto z jakiej partii . Nic się nie zmienia zamiast zająć się gospodarką tylko jęczą jak baby z mesiączką .
Gdyby Ci którzy walczyli o Naszą wolność wiedzieli że kombatantem w tym kraju może być polityk urodzony po wojnie i jeszcze dostaje za to od państwa uposażenie, że można sobie wytrzeć za przeproszeniem dupę ich poświęceniem to myślę że wcale nie do okupantów by strzelali ....
Takie tematy podnoszą ciśnienie jednak mimo że podobno młody jestem to rozumiem Władka i wstyd mi za Polaków .
Nie tylko nie szanujemy tego co poprzednie pokolenia krwią odzyskały ale mamy też dupoko w głębie tych co żyją obok nas.
A przykład idzie z góry - jedna partia zajmuje się fotoradarami i podnoszeniem obciążeń podatkowych i zwiększaniem zatrudnienia w sferach budżetowych ,kolejna czci świętą brzozę ze swoim antosiem bomberem i jego specjalistą którego całe doświadczenie naukowe to obserwowanie jednego wybuchu szopy , Paliknoty , lepperiada i wszelkie inne pędractwo tylko patrzy gdzie by się przytulić i jakie sztandary potrzymać..
Słowo przestało już kompletnie mieć znaczenie a skoro pan premier, prezydent czy opozycja może zwyczajnie kłamać to lud się uczy .. wyciąga wnioski i uczy się kolejnych przekrętów.
Chamstwo na drogach , w kolejkach w sklepach stało sie normą to czemu się dziwimy ? spotkało sie kilku Polaczków i chcieli dać se po pyskach . Przecież to normalne ....
na szczęście jeszcze nie dla wszystkich

PostNapisane: wtorek, 12 listopada 2013, 18:25 
To wszystko bierze się niestety z chamstwa, które ostatnio panoszy się wszędzie coraz szerzej.
Bo to się opłaca!
Dyzma był jeden, teraz takich jest cho cho....Patrz np. ś.p. (samobójca?) vc premier. Inni to widzą i się pchają robić kariery. Każdy wg. swoich potrzeb i tam gdzie mu najbliżej. Wielu takich zostało ze spuścizny poprzedniego ustroju.
Te najmniej inteligentne chamy, które nie kupili sobie jeszcze pracy dyplomowej, albo wo gule nie pomyśleli żeby studiować wychodzą na ulicę. To dla nich też kariera, są kimś. Tak im się zdaje.

PostNapisane: wtorek, 12 listopada 2013, 18:44 
utopia napisał(a):
Wszystkich polityków bym na stadion spędził i lał pałami tak długo jak by się ruszali ...

A ja mam zdecydowanie lepszy i bardziej humanitarny pomysł, który zarówno jak Twój, nie doczeka się nigdy realizacji :mrgreen:

1. Uposażenie członków rządu = 3 średnie krajowe + immunitet
2. Uposażenie parlamentarzysty = 2 średnie krajowe i brak immunitetu

Po takim zabiegu, do rządu i parlamentu z łapanki by brali :lol: Albo zostali by Tacy, którym na prawdę zależy, aby coś zminiać, i dźwigać Nasz Kraj z zapaści moralnej :D

PostNapisane: wtorek, 12 listopada 2013, 19:14 
modelarz

Oglądałem przed chwilą wiadomości i napiszę że to co zobaczyłem to woła o pomstę.
A z takimi chuliganami powinno się postępować tak jak na tym filmie zamieszczonym przez Bluuu i to bez względnie,a później wywozić do kamieniołomu o chlebie i wodzie a nie do hoteli z full opcją zwanych więzieniami.

PostNapisane: wtorek, 12 listopada 2013, 19:34 
modelarz

Miałem przyjaciela - znaliśmy się ponad 30 lat, i bez cienia wątpliwości mogłem go tak nazywać. Chłopak spokojny, po studiach, oczytany.. Jednak po katastrofie w Smoleńsku z dnia na dzień zaczął się zmieniać - po pół roku miał tak radykalne pomysły, że nie byłem w stanie rozmawiać z nim o czymkolwiek. Nasza znajomość skończyła się w momencie gdy stwierdził, że mając takie poglądy jakie mam nie jestem prawdziwym Polakiem.. Gdy oglądałem wczorajsze zadymy nie zdziwiłbym się gdyby Piotrek był wśród tamtych..

Po co o tym piszę? Ano - bo byłem świadkiem baardzo przyspieszonego kursu nacjonalizmu, i mogłem krok po kroku śledzić przemiany jakie w nim następowały. To dotyczyło naprawdę inteligentnego gostka, a jednak bez problemu przesiąkł tą ideologią - więc co się dziwić że 3/4 zadymiarzy to ludzie z max średnim wykształceniem?
Ludziom ciężko się żyje, a hasła "bić żyda", "żydokomuna" czy "bić ruskich" dają ludziom poczucie jakiejś jedności, a przede wszystkim - jest to jakieś ukierunkowanie wszechogarniającej frustracji i zniechęcenia. Jeśli dodać do tego że dziś na studiach uczą tego co kiedyś mnie w technikum, likwidację lektur czy chociażby bibliotek - nie dziwi że społeczeństwo jest z roku na rok coraz głupsze, a tym samym podatniejsze na podobne nacjonalistyczne hasła..

PostNapisane: wtorek, 12 listopada 2013, 20:10 
modelarz

Bardzo przykre jest dla mnie to co czytam.
Po 30 latach na emigracji kompletnie stracilem polska rzeczywistosc.
I tu jest moj problem,koniec, kropka.
Ciesze sie ze zyje w innym swiecie gdzie sa tez problemy ,ale wole to jak polska (pseldo )kulture.
Przepraszm, Wladek

PostNapisane: wtorek, 12 listopada 2013, 20:33 
Władku, to My w imieniu tego "narodu" powinniśmy Ciebie przeprosić...

PostNapisane: wtorek, 12 listopada 2013, 21:35 
modelarz

Państwo pokazało wczoraj swoją niemoc po prostu i bylejakość w działaniu. Jak zwykle.
Wracając do tematu to widać że powoli historia zatacza chyba koło. Na czymś takim wyrósł nazizm , hitleryzm i co tam jeszcze i jakieś analogie widać. Problem jednak zaczyna się jak zwykle w gospodarce a raczej w biedzie i braku perspektyw i pracy. Ktoś (?) umie po prostu "zagospodarować" tych ludzi w ten sposób i to robi.

PostNapisane: wtorek, 12 listopada 2013, 22:01 
modelarz

Artur , a niech mają rządzący jak najwięcej ale najpierw niech na nich spocznie jakakolwiek odpowiedzialność karna bo jak do tej pory ...... robią co i jak chcą i póki to się nie zmieni nie ma o czym marzyć.

PostNapisane: wtorek, 12 listopada 2013, 22:12 
darqo napisał(a):
Artur , a niech mają rządzący jak najwięcej...

A czemu :roll: Mają trzy żołądki i muszą jeść trzy razy więcej :roll:
Jak ktoś chce na prawdę coś zrobić, to nie będzie patrzył ile może na tym "przytulić", tylko będzie to robił.
Nikt Im nie karze pracować społecznie, ale większość w parlamencie jest tam tylko dla kasy i koneksji, zaryzykował bym nawet stwierdzenie, że ta większość, to 95%
Zawsze marzyłem, aby dostać się do takiej "kliki rządowej", i po dwóch latach (nawet nie do końca kadencji) przejść na cieplutką, i dobrze opłacaną rentę, a później emeryturkę :mrgreen: lecz niestety nie potrafiłem się zeszmacić :mrgreen:

Strefa czasowa: UTC + 1