Wojtek tak mi się wydawało, że te nasze Mininoa-s mają około 51 g/dm2.
Stan napisał(a):
Konrad, zdradz tajemnice co to jest, jak to wyglada - bedzie latwiej pogadac.
Kiedys dawno temu mialem ASW 28 3m laminatowy i dla pociechy on mial kolo 50g/dm2, a pozniej z motorkiem wyszlo pewnie 56-58g/dm2. Daj znac co to i glowa do gory.
Tajemnicy tu żadnej nie ma. Myślą o Albatrosie 3.0 mocno zmodyfikowany do lotów FPV.
Ponieważ mam już prawie zrobionego Albatrosa czekającego na lepszą pogodę aby zrobić pierwszy oblot a mocno zachorowałem (po pierwszym locie z Piotrem) na FPV to w zimowe wieczory trochę kombinuje.
Chodzi mi po głowie dokupienie skrzydeł w wersji ARC czyli nie oklejonych i wepchnięcie w nie elektroniki (nadajnika video i odbiornika RC). A dla czego taka waga ana dla tego, że teraz przy pakiecie 3300 mAh 4s moje obciążenie to 38g/dm2 więc jak dla mnie idealne. No ale myślę o wepchnięciu do kadłuba 2x5000 mAh 4s (napęd silnika i serw) i 1x 1500mAh 3s (zasilenie elektroniki FPV).
Po skompensowaniu wagi pakietów(obecnego i przyszłych) wychodzi idealnie 50g/dm2.
No i właśnie jak napisał Milo obawiam się przy tej wadze o starty. Co do lądowań to są i klapy i lotki więc trochę pomogą a jak nie to najwyżej się przejdę po mode, tu się aż tak nie obawiam.
Ale jeśli w ogóle się zdecyduję to jest to pieśń przyszłości koniec tego sezonu.