Teraz jest środa, 7 października 2026, 07:34

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 84 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Dwukrotne spalenie silnika i regulatora
PostNapisane: czwartek, 3 maja 2012, 19:43 
modelarz

:cry: Witam,
Dziś me zmagania z tym regulatorem się zakończyły :P -3 maj, goście to czemu by nie pokazać jak lata es? :nieufny: Mam małe pole za ogródkiem więc siatkę rozebrałem i ustawiłem się do startu. Test sprawności -bdb.
1 min lotu, krzywo lata bo mi się sk na trymerze przesunął i to lotkami korygowałem bo nie zauważyłem sk.
2 min lotu, pierwsze próby szybkiego latania i widzę, jak w beczkach skrzydła pękają od ca w strategicznych miejscach.
3 min lotu coś mi zaczyna nie wychodzić, nie czuć utraty kontroli ale coś dziwnie lata-lekko odjąłem gazu.
4 min lotu po wyjściu z zakrętu model ląduje w ogródku sąsiada. O dziwo nawet skrzydła się nie wypięły tak idealnie ustawiłem trymerami sc i lądowanie na 6+. Ale zaraz, przecież ja nie chciałem lądować i tego nie robiłem :nieufny: Otóż, słyszę odciętą fazę silnika-niby wszystko jasne zabrakło mi powera po wyjściu z zakrętu.

Sąsiadka podała model, wszystko cacy tylko nie działa :| Oględziny wstępne, odlutowany środkowy kabel w reglu i lutowanie w ogrodzie. Ale coś mi się wydaje cienki ten regl, patrzę a tam z drugiej strony brakuje 5 tranzystorów i blaszki chłodzącej (:) Czyli zasilanie tez padło..co lepsze, po uderzeniu pakiet wypadł z folii, którą przepalił lut od regla (wszystko popalone w kadłubie) ale na szczęście pakiet po 4 min lotu ma 11.89 v więc nic się nie stało, poddam 24h obserwacji.

I tak hw25a, który mi zakończył każdy lot skończył żywot (5 razy użyty).. Alleluja jadę jutro po regl na modelarnię bo w sobotę kolejni goście :D A do Mirka napiszę, ale i tak nie chcę tego "&%#^$#%" 25a z reklamacji bo to był 2gi..pierwszy ładnie się palił.

Pozdrawiam Oskar

Ostatnio edytowano niedziela, 6 maja 2012, 13:22 przez Oskar_M, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: HW 25A abc-rc
PostNapisane: czwartek, 3 maja 2012, 20:51 
Administrator

Sfrustrowany napisał(a):
:cry: Witam,
Dziś me zmagania z tym regulatorem się zakończyły :P -3 maj, goście to czemu by nie pokazać jak lata es? :nieufny: Mam małe pole za ogródkiem więc siatkę rozebrałem i ustawiłem się do startu. Test sprawności -bdb.
1 min lotu, krzywo lata bo mi się sk na trymerze przesunął i to lotkami korygowałem bo nie zauważyłem sk.
2 min lotu, pierwsze próby szybkiego latania i widzę, jak w beczkach skrzydła pękają od ca w strategicznych miejscach.
3 min lotu coś mi zaczyna nie wychodzić, nie czuć utraty kontroli ale coś dziwnie lata-lekko odjąłem gazu.
4 min lotu po wyjściu z zakrętu model ląduje w ogródku sąsiada. O dziwo nawet skrzydła się nie wypięły tak idealnie ustawiłem trymerami sc i lądowanie na 6+. Ale zaraz, przecież ja nie chciałem lądować i tego nie robiłem :nieufny: Otóż, słyszę odciętą fazę silnika-niby wszystko jasne zabrakło mi powera po wyjściu z zakrętu.

Sąsiadka podała model, wszystko cacy tylko nie działa :| Oględziny wstępne, odlutowany środkowy kabel w reglu i lutowanie w ogrodzie. Ale coś mi się wydaje cienki ten regl, patrzę a tam z drugiej strony brakuje 5 tranzystorów i blaszki chłodzącej (:) Czyli zasilanie tez padło..co lepsze, po uderzeniu pakiet wypadł z folii, którą przepalił lut od regla (wszystko popalone w kadłubie) ale na szczęście pakiet po 4 min lotu ma 11.89 v więc nic się nie stało, poddam 24h obserwacji.

I tak hw25a, który mi zakończył każdy lot skończył żywot (5 razy użyty).. Alleluja jadę jutro po regl na modelarnię bo w sobotę kolejni goście :D A do Mirka napiszę, ale i tak nie chcę tego "&%#^$#%" 25a z reklamacji bo to był 2gi..pierwszy ładnie się palił.

Pozdrawiam Oskar

podajmy twój tekst analizie :)

ad1 1 minuta lotu. Skoro zrobiłeś test na ziemi to jak mogłeś zauważyć po minucie że masz źle ustawiony kierunek ?
ad1 2 minuta lotu. Masz niezły wzrok skoro widziałeś pęknięcia płatów w locie (idź do wojska na snajpera)
ad1 3 minuta lotu. skoro nie utraciłeś kontroli co że coś nie wychodzi to wina pilota nie modelu
ad1 4 minuta lotu. to że wylądował u sąsiada rozumiem,ale sam i tak na 6+ (moje tak nie umieją :( ) . Piszesz że słyszysz odciętą fazę ? jak to możliwe , ale najdziwniejsze że zgubiłeś radiator i tranzystorki - odlutowały się i tyle te z ten jednej fazy ?

natomiast tego z pakietem , jakiś przepaleniem nie mogę zrozumieć ? co najmniej dziwne ale pewnie prawdziwe skoro się to Ci przydarzyło.

PS. taki mały żarcik z mojej strony.

pozdrawiam Marcin

PostNapisane: czwartek, 3 maja 2012, 21:10 
modelarz

Spoko, wzrok mam dobry i skrzydła są klejone w miejscach poddawanych największym przeciążeniom i widziałem, jak się składały w locie (tuż za prętem w skrzydłach i przy uszach) a to było ~50m więc dało się widzieć :) Na ziemi było ok tylko jak zakładałem nadajnik (w wysokiej trawie) to mi się przesunął trymer a sprawdziłem kilka s wcześniej.. pech. W 3 min lotu miałem kontrolę taką sobie bo mi przestawał reagować tzn zwalał na 1 skrzydło i musiałem sk się ratować bo lotki..nie działały o.0 Ledwo sąsiadowi dachu nie przerobiłem :) Tak,5/10 tranzystorków ma własne życie oraz blaszka odprowadzająca ciepło. Model wylądował ładnie aż sam się zdziwiłem. I bez tych tranzystorków silnik wykazywał pewne braki tak jak przy fazie właśnie. A pakiet wysunął się z termokurcza (rzepy :D ) i na szczęście przepaliło tam, gdzie było puste (fart). A cyna była po całym kadłubie rozpryskana w małych ilościach.. musiało wrzeć. Fotki jutro jak znajdę aparat i będzie światło

PostNapisane: czwartek, 3 maja 2012, 21:17 
Administrator

pierwszy raz słyszę aby cyna była rozbryzgana ? dużo lutujesz ? bo ja sporo :)

nadal nie rozumiem tego wysuniętego z pakietu z termokurczka ?

Z tego Co mi wiadomo to te regle są opakowane w gruby termokurczek właśnie po to aby trzymać radiator , nie miałeś folii na reglu ?
Czy jesteś peniem że tranzystorki miały tam być ? bardzo często robi się jeden wzór płytki pod różne modele tak samo jest w laptopach, kompach itp.

pozdrawiam Marcin

PostNapisane: czwartek, 3 maja 2012, 21:20 
modelarz

Folia się rozdarła ostatnim razem (4 użycie) i musiałem sprawdzić czy nic się nie nadpaliło, latałem bez termokurcza ale radiator jako tako się trzymał i nie miał tendencji do odpadania przed użyciem. Lutuję sporo wciąż te same kable i sam się zdziwiłem takim widokiem. Fotki cyknę, jak widziałem lipola to mi się włosy zjeżył

PostNapisane: czwartek, 3 maja 2012, 21:22 
Administrator

no to zaj&^%& kolo jesteś. I Ty się dziwisz że model spadł - masz ubezpieczenie, jak nie to sobie koniecznie wykup bo z takim podejściem zaraz komuś krzywdę zrobisz !

pozdrawiam Marcin

PostNapisane: czwartek, 3 maja 2012, 21:40 
modelarz

Rozeznałem się w ubezpieczeniach i 50zł na 200k pln w allianzie jest. A całkowicie odpadł kabel środkowy doprowadzający fazę do silnika a on nie był pod folią. Tak rozumiem w czym zawiniłem, folia dociskała na tranzystorki żeby się nie przemieszczały ale nie miałem pod ręką nowej folii a taśma by wywołała pożar.

Obrazek
Obrazek
Obrazek

PostNapisane: czwartek, 3 maja 2012, 21:41 
modelarz

Ładziak doświadczył rozbryzgania się cyny od ESC w swoim parkmasterze. Nawet gdzieś foto wrzucał :)

PostNapisane: czwartek, 3 maja 2012, 21:56 
Administrator

taki efekt mógł wystąpić tylko podczs udzerzenia o ziemię

ja chyba znam powód kraksy :)

ciesz się że nie rozlutował się BEC bo model odleciałby w siną dal :)

pozdrawiam Marcin

PostNapisane: czwartek, 3 maja 2012, 22:57 
modelarz

Uderzył o ziemię? Nie.. o płot =) Piękne podejście zakończone na ogrodzeniu. I nie był to błąd pilota no sry, jak ja coś źle zrobię to ok ale jak chcę podnieść model i wyprowadzić z zakrętu a się nie da bo nie reaguje to chyba nie moja wina. Mniejsza z tym, potrzeba jakiś regl 25a innej firmy bo hw się najadłem aż ponad to.

PostNapisane: czwartek, 3 maja 2012, 23:58 
Moderator

Rozbryzgana cyna to normalna rzecz przy paleniu się regla, nieraz (dokładnie 2 ;) ) tego doświadczyłem. Co do regli to polecam Plushe i regle Turnigy AE. Jakość dużo lepsza niż tańszych ESC z HK.

Marcin, nie pisz jak pijesz ;) Nie idzie tego czytać, to co mi podkreśliło to poprawiłem, ale jeszcze raz by się to zdało przejrzeć :)

PostNapisane: piątek, 4 maja 2012, 06:10 
Administrator

sory za mój bełkot :) poprawię się :oops:

pozdrawiam Marcin

PostNapisane: piątek, 4 maja 2012, 14:16 
modelarz

Cytuj:
potrzeba jakiś regl 25a innej firmy bo hw się najadłem aż ponad to.

Pomyśl może o dobrym regulatorze, bo wiesz prawdziwy "facet" kupuje zawsze dwa razy, raz tanio, drugi raz dobrze, tylko się do tego nie przyznaje :)

PostNapisane: piątek, 4 maja 2012, 16:12 
modelarz

Niestety jestem facetem do sześciany już bo 2/3 kasy jaką wydałem mogłem zaoszczędzić ~.~ Wybór padł na regl rcmatsu 40a -jak się co zje%$ to jadę autobusem i dostaję nowy. Co lepsze, silnik pobiera około 26a a nie 18a więc hw mógł się przeciążyć i go oczyszczam z zarzutów (częściowo). 40a starczy do kilku innych silników jeszcze :)

PostNapisane: piątek, 4 maja 2012, 16:28 
Moderator

Te regle maja jakies problemy egzystencjonalne - moj mial problem z zimnym lutem - ale po przelutowaniu smiga az milo - co prawda nie obciazam go - max pobor (statyczny) to niecale 15A - wiec mysle ze w locie bedzie jeszcze mniej - nic sie nie grzeje i dziala slicznie - dodam, ze z owym zimnym lutem grzala sie wtyczka az sie termokurczka przytopila !!! a regulator osiagal temperatury wystarczajace do podgrzania zupki chinskiej - wszystko w niecala minute (2 koleczka spitem nad boiskiem )

jesli pomoglem - to kliknij >>> POMOGL <<<

PostNapisane: piątek, 4 maja 2012, 16:32 
modelarz

mammuthcie, masz na myśli hw czy też od rcmatsu ? :)

PostNapisane: piątek, 4 maja 2012, 16:33 
Moderator

HW 25A - sorki za niescislosc...

jesli pomoglem - to kliknij >>> POMOGL <<<

PostNapisane: piątek, 4 maja 2012, 16:43 
modelarz

Dobrze no to ja go spaliłem ale skąd miałem widzieć, że jest za słaby? Silnik opisali jako 18A s i 20A c więc nawet zapas 1/4 dałem. Ja coś mam pecha do elektroniki, chyba zacznę w spaliny lecieć. Regulator trafił do kosza, chciałem oddać sprzedawcy z modelarni (myślałem, że polutuje i git) ale niestety za długo się prażył i mam elektrozłom

PostNapisane: piątek, 4 maja 2012, 16:50 
Mam 7 sztuk HW25A - 66003 od Mirka z ABC-RC i żadnych problemów...
Może Trafiłeś na jakąś felerną serię :roll:

PostNapisane: piątek, 4 maja 2012, 17:21 
modelarz

Poprzedni się spalił żywcem a ten rozleciał, coś mam pecha do nich :)

PostNapisane: sobota, 5 maja 2012, 18:40 
modelarz

Witam,

Kupiłem dziś regulator 40A. Po kilku zbędnych modyfikacjach pokazuję znajomym jak latam, model trochę cięższy od dodatkowego zasilania ale daje radę całkiem szybko latać. No i w 4 minucie lotu (kurde zawsze w 4 spadam.. :( ) odcięło mi silnik aczkolwiek ładnie wylądowałem, ponieważ akurat robiłem beczkę na dużej wysokości i na styk doleciałem do mojej skoszonej trawki. Po oględzinach z bliska silnik przerywa.. któraś z faz padła. Na całej długości kabla mam po 4 luty (tak wyszło) więc przelutowałem na nowiutkie kabelki z 2 lutami czyli tam, gdzie powinny być goldy czyli przy reglu i silniku. Silver Blue ruszył aczkowleik działał na 30% mocy, przy większej mocy przerywał to dociskałem kable by wychwycić zimny lut a raczej brak styku (oczywiście przez folię termokurczliwą). I nagle bum, znowu dym a silnik stoi więc regulator odciąłem by go nie uszkodzić.

Wniosek:
1 zestaw : hw 25A + Silver Blue 260W zrobił 2 loty (5 min łącznie)
2 zestaw : hw 25A + Silver Blue 260W zrobił 5 lotów po 2-4 min

Oba tak samo się zepsuły tzn ->brak fazy w locie-> podpinam nowy regl-> dym z silnika.

Ostatnio edytowano sobota, 4 sierpnia 2012, 19:58 przez Oskar_M, łącznie edytowano 5 razy

PostNapisane: sobota, 5 maja 2012, 19:24 
Administrator

pewnie masz silnik uszkodzony i robi zwarcie ? jak ty to robisz że wiesz która faza poleciała ?

pozdrawiam Marcin

PostNapisane: sobota, 5 maja 2012, 19:25 
modelarz

Mimo że chcę bardzo, to nie mogę Ciebie zrozumieć.
Cytuj:
musiałem dać zasilanie zewnętrzne bo pod B już nie działało
Co BEC nie wyrabiał w regulatorze?
Cytuj:
Po oględzinach silnik przerywa.. 3 faza padła.
Skąd wiesz że trzecia, a nie pierwsza czy druga?
Cytuj:
Na całej długości kabla mam po 4 luty
I Ty się dziwisz że coś nie działa.
Cytuj:
kabelki z 2 lutami-regl i silnik
Tego już nie rozumie całkiem, może po Chińsku napisane?
Cytuj:
Zgłaszam reklamację bo to już mnie zirytowało. Nigdy więcej nieznanych i tanich silników/regulatorów zwłaszcza w ładnym modelu.
Może źle zdiagnozowałeś i masz uszkodzony silnik, może masz zwarcie międzyfazowe, lub izolacja drutu przetarła się i robi zwarcie do stojana.

PostNapisane: sobota, 5 maja 2012, 19:32 
modelarz

Kabel miał 4 luty na całej długości więc dalem nowy tylko z 2 koniecznymi przy silniku i reglu. Strzelałem, która faza padłą ale nie w tym był problem. Wszystko porządnie zlutowalem i nic to nie dało. Silnik puscil dym więc raczej nie będę podłaczał go do prądu więcej razy ;) . Hw 25 nie potrzebował zasilania zewnętrznego, korzystał z 1 lipola na zasilanie odbiornika i silnika. Regulator rcmatsu juz musi być pod 2 kanałem i mieć osobny pakiet na kanale B, ponieważ inaczej odbiornik nie ma prądu i ani serwa ani silnik nie działają.

Ostatnio edytowano sobota, 4 sierpnia 2012, 20:00 przez Oskar_M, łącznie edytowano 3 razy

PostNapisane: sobota, 5 maja 2012, 19:40 
modelarz

Cytuj:
rcmatsu juz musi być pod 2 ch i mieć osobny pakiet na b bo inaczej odbiormik nie ma pradu .
Czyli co nie ma BEC-a, a Ty nie doczytałeś w opisie. Pisz staranniej bo ja stary jestem i nie nadążam za wszystkim :oops: I co znaczy że regulator musi być pod 2 ch?

PostNapisane: sobota, 5 maja 2012, 19:43 
Administrator

co by bełkotasz ....... chłopie zacznij pisać poprawnie jakie 2ch jakie zew zasilanie , o co kaman ?

poczytaj podstawy, bo sobie i innym możesz niezłe ała zrobić , a najlepsze jest to w tym że możesz zrobić to nieświadomie, niestety niewiedza nie zwalnia z odpowiedzialności !!!!

EDIT: gjery widzę że my wspólnie myślimy o tym samym :)

pozdrawiam Marcin

PostNapisane: sobota, 5 maja 2012, 19:59 
Ja się już całkiem pogubiłem (:) więc nawet się nie odzywam :mrgreen:
Gratuluję Wam, że Potraficie z tego "bełkotu" cokolwiek wywnioskować :shock:
EDIT:
1. Regulator rcMATSU 40A ma wbudowanego BEC-a 3A
2. Według mojej wiedzy, do odbiornika podłączamy
Ch1 Lotki
Ch2 SW
Ch3 regulator i wtedy z BEC-a mamy zasilanie odbiornika
Ch4 SK
Jest jeszcze drugi "system", ale to chyba w Spektrum :roll:

PostNapisane: sobota, 5 maja 2012, 20:16 
modelarz

Artur też bym się nie odzywał, ale się tu udzieliłem kiedyś.
Do naszego młodszego kolegi, - dziś wylatałem dobre dwie godziny, różnymi modelami (pięć różnych) i nic się nie spaliło.
Więc się da, trochę wiary i będzie dobrze.

PostNapisane: sobota, 5 maja 2012, 20:20 
Moderator

Artu napisał(a):
Ja się już całkiem pogubiłem (:) więc nawet się nie odzywam :mrgreen:
Gratuluję Wam, że Potraficie z tego "bełkotu" cokolwiek wywnioskować :shock:
EDIT:
1. Regulator rcMATSU 40A ma wbudowanego BEC-a 3A
2. Według mojej wiedzy, do odbiornika podłączamy
Ch1 Lotki
Ch2 SW
Ch3 regulator i wtedy z BEC-a mamy zasilanie odbiornika
Ch4 SK
Jest jeszcze drugi "system", ale to chyba w Spektrum :roll:

O ile dobrze pamiętam to w Graupnerach regulator/serwo gazu podpina się pod Ch1.

A gniazdo B jest tylko i wyłącznie do podłączania pakietu lub zewnętrznego BECa. Tam nie ma sygnału PPM więc nic co będzie tam podłączone nie ma prawa działać (czy to regiel, czy też serwo) - owszem, będzie uruchomione, ale nie będzie wysterowywane.

PostNapisane: sobota, 5 maja 2012, 20:23 
Administrator

eeee no czasami są Rx z opisem 6/b 6/bat 7/bat

oznacza to kanał 6 lub bateria albo można to zrobić na kablu Y :)

pozdrawiam Marcin

PostNapisane: sobota, 5 maja 2012, 20:54 
modelarz

Drodzy Panowie,
Pisałem z telefonu na gorąco i z góry proszę o wybaczenie za brak składu w mojej wypowiedzi. Na odbiorniku mam 6 kanałów, HW 25 działał pod kanałem B, którym zasilał inne kanały oraz na nim funkcjonował silnik. W regulatorze rc-matsu niestety działa to inaczej, mianowicie muszę podpiąć go pod kanał drugi wraz z niezależnym zasilaniem na kanale B-inaczej nie działa. Podpinając pod kanał B regulator rc-matsu nie mam ani zasilania w odbiorniku ani zwiększenia obrotów silnika. Tak więc latam już z 2 lipolami i regulatorami (drugi regulator to HK do szczotek, waga ~20g i li pol 7.4v do lamy Xtreme). Wiem, że nie powinno się podłączać regulatora bez silnika więc poszukam BEC;a zewnętrznego.

Odbiornik ESky 6 kanałowy, jeszcze przez 3 tygodnie.

Wracam do pierwszego postu w celu poprawienia błędów językowych i gramatycznych, zapraszam :)

PostNapisane: sobota, 5 maja 2012, 21:01 
Administrator

to jak masz ustawioną Tx skoro raz działa Ci gaz na 2ch a raz na 6ch ? możesz to wytłumaczyć ? i nie ważne czy regiel ma BEC czy też nie !

pozdrawiam Marcin

PostNapisane: sobota, 5 maja 2012, 21:05 
Oskar, weź i "wypruj" całą elektrykę/elektronikę z modelu. Normalnie jakieś cuda się u Ciebie dzieją, albo ja się nie znam...
Poza tym aparatura ESky... Sprawdź, czy miksery heli są na pewno WYŁĄCZONE :!: :!: :!:

PostNapisane: sobota, 5 maja 2012, 21:10 
modelarz

Tx mam 35 mHz od pelikana, taka aparatura do latania przy nodze-zasięg bezpieczny około 200m . Zamierzam kupić nową (tgy 9x w ostateczności optic 5) aczkolwiek w mojej obecnej nie da się niczego zmienić, gdyż nie posiada komputera (chyba, że rewersami na dole). Przy HW25a podpinałem kabel do serwa na kanale B i wszystko poprawnie działało, silnik zwiększał obroty tak jako powinno być w mode 2 tzn przy podnoszeniu drążku gazu/przepustnicy do góry. W regulatorze od rc-matsu po podpięciu do kanału B nic się nie działo, tzn silnik piszczał że nie ma zasięgu lub odbiornik nie działa oraz serwa podpięte we właściwych kanałach też nie otrzymywały prądu. Jak podpiąłem niezależne zasilanie odbiornika pod kanał B (li pol od lamy i regl szczotkowy z becem 3A) to serwa ożyły tak samo jak silnik, który został podłączony na kanale 2.

PostNapisane: sobota, 5 maja 2012, 21:14 
modelarz

Artu,
W akcie frustracji połączonej z desperacją wyrwałem (dobra uciąłem :) ) wszystkie kable na lini regulator-silnik, zostawiłem po 5-7cm przy nich oraz dolutowałem nowe kabelki bez żadnych zbędnych lutów. Aparatura:

http://allegro.pl/nadajnik-pelikan-i2325506575.html

U mnie cuda się dzieją ale jako tako działa :) Aha, regulator 40A od rc-matsu po 4 min lotu w trybie 30-40% mocy silnika non stop przeplatanej full gazem był lekko ciepły więc chyba znalazłem odpowiedni regulator :)

Edit: wstawię fotkę jak to mam podłączone

Ostatnio edytowano sobota, 5 maja 2012, 21:15 przez Oskar_M, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: sobota, 5 maja 2012, 21:15 
Administrator

ok ja nie mam pytań , za cholerę nie mogę tego zrozumieć

podłączyłeś kabel sera do B ! a może kabel od regla ?
podłączyłeś inny regiel w BEC oraz aku tak po prostu razem ?

ok ja wymiękam , sorrki nie wiem jak koledze pomóc

pozdrawiam Marcin

PostNapisane: sobota, 5 maja 2012, 21:17 
modelarz

Regulator posiada 1 kabel, który pasuje do odbiornika.. W HW25A był podpięty pod kanałem B i wszystko działało. Regulator od rc-matsu musi być podpięty pod kanałem 2, ponieważ po podpięciu w kanale B nie zasila odbiornika. Dlatego, zrobiłem niezależne zasilanie odbiornika składające się z regla szczotkowego i pakietu od "lamy"

PostNapisane: sobota, 5 maja 2012, 21:20 
Administrator

czyli masz jeden regiel z BEC a drugi bez BEC ?

znajdź instrukcję o doczytaj który kanał to który

opisz nam dokładnie co i jak !

napisałeś 2 strony z g.... z tego jest bo chyba sam nie wiesz co i jak skoro działa jako tako ! ale to tylko do pierwszej krasy

pozdrawiam Marcin

PostNapisane: sobota, 5 maja 2012, 21:21 
Czary, normalnie czary (:)
Mam nadajnik RC Pelikan 35MHz od Cessny 480 dokładnie taki...(Cessnę zresztą też mam) odbiornik jakiś tam 35MHz i wszystko działa normalnie :nieufny:

PostNapisane: sobota, 5 maja 2012, 21:30 
modelarz

Wiem jak to działa, aczkolwiek nie potrafię Wam tego wytłumaczyć (a raczej ciężko sobie to wyobrazić) dlatego też załączam foto:

System zasilania:

Obrazek

Podpięcie w odbiorniku: kanał B to li pol Xtreme i szczotkowy regl, kanał 2 to 2.2mAh i regl rc-matsu

Obrazek

Edit: nie ma tego regulatora na stonie producenta :shock: Załatwiłem na telefon gdy wracałem do domu, jest to regulator samolotowy 40A i zaraz zobaczę dokładniej :nieufny:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 84 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1