Sfrustrowany napisał(a):
Jak będziesz wklejał stateczniki to bierz gęsty ca (długo schnie ~1min) i poklej najpierw poziomy od spodu, następnie przyłóż do ogona ale żeby zachować kąty : model na rączki, dziób na wysokości ust i patrz na krawędź spływu skrzydeł-powinna się pokrywać ze statecznikami. Pewnie będzie lekko przechylone to skoryguj, ca daj troche na zewnątrz i aktywuj bo by złapało (pomocnik mile widziany). Ja na początku krzywo wkleiłem i się piekliłem, czemu mi model leci cały czasy w prawo...Pionowy to już patrz a linijką i ekierką lub "na oko".
Nic nie podkładaj pod stateczniki poza klejem, z tego co zrozumiałem chciałeś mieć powierzchnie nośne na 1 poziomie a tak być nie może a raczej model jest inaczej wykonany. Aha, co do sc przy pakietach 2.2 mi wyszło, żeby lipola dać po środku.
Ok, a co sądzisz o tym abym najpierw przykleił st. pionowy do poziomego i jak wyschnie dopiero ustawiał poziom i wklejał w kadłub? Wydaje mi się, że tak będzie łatwiej... chyba, że mi się tylko wydaje...
Czy klej dwuskładnikowy Pattex 5min. będzie tutaj odpowiedni???
Artu napisał(a):
Drack napisał(a):
Poza tym będę musiał coś podłożyć pod tylni statecznik, żeby kąt prosty wyłapać...
Nie poprawiaj fabryki

Może najpierw poczytaj o
kącie zaklinowania statecznika (w stosunku do płata) 
Dzięki...