No więc i ja zanabyłem od naszego Kolegi forumowicza wzmiankowanego Icona.. Tego mniejszego. Pierwsza rzecz jaką wykonałem to skrzynka na model. Oczywiście z kartonu 3 warstwowego, klejonego klejem na gorąco.
Załącznik:
IMG_8267.JPG [ 2.69 MiB | Przeglądane 3752 razy ]
Jak widać mieści się model, aparatura, akumulatory, ładowarka, okablowanie, akumulatory, zapasowe smigła itp..
Z polataniem było gorzej, ze względu na brak akwenu. Dopiero na wyjeździe w Góry Stołowe do Radkowa, udało się go przetestować na radkowskim zalewie. Niestety bezskutecznie, wchodził w slizg, ale zalewał sie wodą i unieść się nie chciał. Filmik wkrótce. EDIT. Filmik już!
A co to za dziwy???? Silnik wyje, że aż strach a model ledwo co sie slizga? Czy to było filmowane w zwolnieniu? A tak wyglądała moje dzisiejsza próba innym modelem ale też łódź latająca: http://www.youtube.com/watch?v=oDTSxmcl3ig
Bartku zmień kąt silnika,z pierwszej obserwacji,wygląda że strumień zaśmigłowy uderza za modelem ,przesuń aby był delikatnie był przed statecznikiem ,wtedy strumień za śmigła uderza w wodę i podnosi model.
_________________ Pozdrowienia od górala GRZEGORZ
Ostatnio edytowano czwartek, 7 lipca 2011, 20:39 przez TATA-Maji, łącznie edytowano 1 raz
Ja zapytam tak delikatnie, a śmigło było zamontowane w dobrą stronę. Tam było zero ciągu. Ja maralem podobnie z ES jak zamontowałem omyłkowo śmigło. 5 albo 6 wyrzutów na maksymalnych obrotach a ten w glebę, dopiero w domu zobaczyłem że śmigło napisami w kierunku silnika.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości