Teraz jest wtorek, 29 września 2026, 09:58

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 414 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: List z Polski.
PostNapisane: poniedziałek, 2 maja 2011, 09:55 
modelarz

Tomek_W jednak nie cały naród stał pod Pałacem Prezydenckim w tej pseudo obronie krzyża jak twierdzą co niektórzy.
Wielu pewnie jak i ja wychowało sie w domu gdzie pdstawa było wychowanie w wierze Katolickiej.
Co Niedziela do kościoła.
Codzienne Majowe.
Co Piątek droga Krzyżowa.
Człowiek był młody chłonął wszystko jak młody nie myśląc o tym co chłonie.
Bo był młody.
Pełen wiary, wiary w ludzi i ufności.
Tak postępowali też jego koledzy.
Ale przyszedł czas że zaczął szukać jakiejś głębi w tym.
Zatrzymał się i zpojrzał z boku na to wszsytko.
Nie patrzył tylko przed siebie jak koń.
Patrzył z boku i nie stracił wiary.
Ale zobaczył ile sprzedaje się kłamstwa pod przykrywka wiary.
Ile miesza się wiary i polityki by sterować innymi na własne potrzeby.
Ile w tym zakłamania i obłudy.
Są ludzie którzy są tak zaślepieni w wierze ża każde zło w Kościele Katolickim potrafią wytłumaczyć i zwalić na innych.
Pamiętam jak kiedyś ksiądz zgwałcił dziewczynę.
I parafianka powiedziała-- o to taki dobry człowiek, taki dobry ksiądz. Kościół pobudował nowy. Ale przecież to chłop to musi ma swoje potrzeby.
I takie tłumaczenia czy inne w innych przypadkach to normą zaczynają być - obrona Rydzyka i jego kombinacji finansowych.
I człowiek się do tego wszystkiego bardzo zdystansował.
Do działań kościoła Katolickiego w Polsce i na świecie.
Ale nie do wiary.
Nadal wierzy.

edit: co do Rydzyka to dopiero jest biznesmen.
Wie że jak się dostaje kasę to się ją inwestuje a nie daje innym na przeżarcie.

Tomasz (robintom)

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: poniedziałek, 2 maja 2011, 10:07 
modelarz

Śledzę od początku ten wątek i tutaj zgadzam się z kol.Robintom ,większości tak byliśmy lub jesteśmy wychowywani.
Byłem ministrantem,później szkoła u salezjan w Oświęcimiu i totalny szok, sprawa na kościół wybrała nowego sensu.
Lecz jestem katolikiem ,staram się chodzić do kościoła ,wychować w wierze dzieci, ale już z innym dystansem.
ALE TO już temat przy piwku na zlocie.

PostNapisane: poniedziałek, 2 maja 2011, 10:35 
Moderator

TATA-Maji napisał(a):
............
ALE TO już temat przy piwku na zlocie.

dokładnie tak myślę

problem nasz Narodowy to próba zmuszania innych do tego by myśleli tak jak my

ja sam z pewnością też jestem na to trochę chory ...

A tu chodzi o wymianę poglądów - dostrzeżenie faktu że ktoś obok może widzieć sprawę zupełnie inaczej .
I trzeba to uszanować

PostNapisane: poniedziałek, 2 maja 2011, 11:12 
modelarz

Humm,.....
Nie zastanawia tych z Was co przyjeli dogmaty wiary chrześcijańskiej ten "dystans" jak napisał robintom czy Tata-Maji, że coś jednak nie poszło po mysli Stwórcy? I może jednak układ hierarchiczny kościoła, "pośrednictwo" duchownego ale jednak człowieka to nie to czego nauczał syn cieśli te 2tyś lat temu? Że to tak naprawdę obłuda, propaganda, manipulacja dla trwania instytucji?
Jeśli odpowiecie sobie tak (a tak wnioskuje z postów - może błędnie), to czemu dalej wyrażacie poparcie dla tej instytucji starajac sie chodzić do kościoła?? - Nie "pachnie" hipokryzją, trochę??

PostNapisane: poniedziałek, 2 maja 2011, 11:32 
modelarz

Armand, ja Ci odpowiem na to pytanie jak ja to rozumuję.
Otóż to co Kościół głosi nie zawsze zgadza się z moimi poglądami. Czasami nie idę ślepo jak owce na rzeź i włączam myślenie, czy aby to prawda co mówią. Ja uważam, że istnieje jakaś siła, która nad tym wszystkim panuje. Która steruje tym, że po suszy jest deszcz a po ciężkim dniu pracy noc na odpoczynek. Stworzenie świata nie kłóci się z teorią Darwina, bo chociażby człowiek powstał od małpy, małpa od czegoś tam i to czegoś tam od jeszcze czego innego i w końcu dochodzimy do punktu gdzie bardzo prosty organizm - komórka, czy coś tam powstało z dwóch gazów czy czegoś tam. No do jasnej cholery :P , ale te dwa gazy musiały się skądś wziąść ? Tu jest stwórca, którego różnie się nazywa. Dla jednych jest Bóg, dla innych Allach, dla jeszcze innych inaczej nazywany. Ale to jest ten sam stwórca.
Ja Go nazywam Bogiem w religii rzymsko-katolickiej. I tak jak napisałem wcześniej może nie zawsze postępuję tak jak stanowią religijne dogmaty, ale staram się tak żyć, aby inni po mnie nie płakali. Oczywiście w sensie moich uczynków. Nie chcę robić nikomu krzywdy.

PostNapisane: poniedziałek, 2 maja 2011, 11:39 
modelarz

Armand jeżeli chodzi o szkole salezjańską to jestem bardzo zadowolony ,a zwłaszcza nauki zawodu,bardzo dobre wyuczenie i podejście nauczycieli do zawodu i tylko tyle.Wychowanie wyniosłem z domu jaką przekazali rodzice oraz doświadczenie życiowe.
Wierze w BOGA ,kościół jako zgromadzenie wspólnej wiary i wyznania ale czy w księży to już nie za bardzo nie chcę tego tematu dalej rozwijać,bo to nie pora na to.
Każdy jest kowalem własnego losu,każdy ma wybór -aj kto mówią jak se zascilisz tak se wyspisz.Rodzice nauczyli mnie też- rób tak aby ktoś przez ciebie nie cierpiał i przyznawał się do błędów.

PostNapisane: poniedziałek, 2 maja 2011, 11:39 
Dajcie spokój, czy to jest blog jakiegoś znanego polityka czy forum modelarskie? Piszcie z taką zawziętością o modelach. Przyznam się, że nie śledzę wątku wnikliwie, ale ostatnie parę stron wątku... pozostawiam bez kometarza. Wróćmy do tego co nas powinno naprawdę interesować na tym forum. Religii, polityki i takich tam mamy dość w masmediach.

PostNapisane: poniedziałek, 2 maja 2011, 11:52 
modelarz

i tak i nie ... w sumie dorośli ludzie mający wspólne hobby , różni, ale wypowiadający się że spokojem maja prawo podzielić sie swymi myślami ... a dlaczego nie ? Ot taka potrzeba wypowiedzi ... co do kościoła .... wole się nie wypowiadać .... statystycznie jest to tylko niecały miliard ludzi ........ reszta to innowiercy. :lol: :lol:

PostNapisane: poniedziałek, 2 maja 2011, 13:23 
modelarz

Dokładnie tak , jak napisał milo.
No to kto pierwszy pochwali się jakimś nowym modelem ?

PostNapisane: poniedziałek, 2 maja 2011, 13:53 
Moderator

Stan bariera dźwięku :?: (:)
My się zbliżamy do prędkości światła a ty z jakimś dźwiękiem tutaj...
A propos dźwięku, to dzisiaj piękne dźwięki wydawała moja Proxima II w czasie lotu, takie gwiżdżąco - świszczące.

PostNapisane: poniedziałek, 2 maja 2011, 14:43 
Administrator

wiece co sały swiat to jedno wiekie g.... w piatek ślub 100 lecia, wczoraj/przedwczoraj beatyfikacja JPII wydażenie 200lecia, łłoooooooooo cały świat płakał,wzruszał się, cieszył się bo "gościa" wysnieśli na ołtarze a dziś jak tylko otworzyłem oko a w TV od 6 rano patrze jak cały świat cieszy i płacze bo zabili Binladena czy to nie jest pop.......ne. wygląda na że to zabicie binladena wydażnie 1000 lecia.

PS. Stan i Tomek_W niestey Suchy sam podiął rozmowę polityczną, choć z góry był na przegranej pozycji, a i trzeba zaznaczyć w normalnym Pubie też możesz dostać w buźkie od obcego, a nic Ci właścicel nie pomoże :( czyli my jako admini , modowie nie mamy jak pomagać w takiej kwestii.

pozdrawiam Marcin

PostNapisane: poniedziałek, 2 maja 2011, 17:26 
modelarz

Dlaczego niektórzy mówią, że temat jest zły. Wymiana poglądów jest chyba jak najbardziej OK, jedne co, to należy po prostu zaakceptować to, że ktoś może myśleć inaczej i nie należy narzucać mu jakiś swoich przekonań (jak wcześniej napisał Utopia - wielu osobom trudno to przychodzi (niestety)). Zresztą jak pamiętam na początku to nie miało to być forum stricte modelarskie, tylko miejsce w który można luźno pogadać - głównie o modelarstwie, ale nie tylko ;)
Osobiście jakoś nikogo kto się na ostatnich kartach tego tematu wypowiadał nie mam zamiaru krytykować, bo każdy pisze z sensem (wcześniej nie czytałem), zresztą i tak nie o to tutaj chodzi. Moim zdaniem nie ma różnicy czy ktoś chodzi co niedziela do kościoła czy po prostu wierzy w Boga, ale nie uznaje kościoła, czy też jest ateistą... Ważne jest to, że po prostu nie czyni drugiemu co jemu nie miłe i stosuje się do jakiś ogólnych norm moralnych.
Ale w sumie to już to napisaliście :P
JarekF napisał(a):
Stworzenie świata nie kłóci się z teorią Darwina, bo chociażby człowiek powstał od małpy, małpa od czegoś tam i to czegoś tam od jeszcze czego innego i w końcu dochodzimy do punktu gdzie bardzo prosty organizm - komórka, czy coś tam powstało z dwóch gazów czy czegoś tam. No do jasnej cholery :P , ale te dwa gazy musiały się skądś wziąść ? Tu jest stwórca, którego różnie się nazywa

Ja zgadzam się z tym w 100%, zostałem wychowany w wierze katolickiej jednak obecnie do kościoła jak chodzę to na jakieś święta typu Wielkanoc - Boże Narodzenie (bo wtedy też idzie moja cała rodzina). W Boga wierzę jednak nie popieram większości działań jakie wykonuje kościół.
Jak zaobserwowałem wśród rówieśników nie wszystkim rodzice dają 'wolną rękę' i są oni zmuszani, że co niedziela mają być w kościele i tyle - jest to trochę przykre, bo uważam, że w wieku lat 16 można mieć już wykształcony jakiś tam światopogląd i choć z pewnością często jest on niesłuszny, to nieżalny nikomu czegoś narzucać (bo nie raz bywa tez tak, że tak młoda osoba, myśli lepiej niż ta starsza).
Tak jak pisałem zgadzam się z tym co napisał JarekF, jednak na logikę można w prosty sposób temu się przeciwstawić.
Usłyszałem to z resztą ostatnio do kolegi który jest ateistą, po wygłoszeniu słów podobnych do tych co napisał JarekF.
Mianowicie: 'Po prostu jak ludzie nie potrafią już czegoś wyjaśnić, bo ich wiedza nie jest jeszcze pełna i nie odkryli wszystkiego to tłumaczą to 'Bogiem''. I w sumie nie wiedziałem jak mu odpowiedź, jednak i tak zdania póki co nie zmienię i uważam, że jakaś siła* musiała to wszystko zapoczątkować.
*czyt. Bóg.

Kurcze... A miałem się tu nie wypowiadać :roll:

PostNapisane: poniedziałek, 2 maja 2011, 18:51 
modelarz

Humm,...

Przecież nik nie negował jak do tej pory istnienia Absolutu (wolę Finlandię) a dosć uparcie wielu stara się udowodnić jego istnienie - czemu??

PostNapisane: poniedziałek, 2 maja 2011, 19:43 
Moderator

Armand - białą żurawinową. I chciej żyć w trzeźwości jak co krok to pokusa lub sugestia ;)

PostNapisane: wtorek, 3 maja 2011, 02:24 
modelarz

WOW!!!
Chyba najwiekszy temat na forum RC LOTNICZYM; 374 posty.

Cytuj:
PS. Stan i Tomek_W niestey Suchy sam podiął rozmowę polityczną, choć z góry był na przegranej pozycji, a i trzeba zaznaczyć w normalnym Pubie też możesz dostać w buźkie od obcego, a nic Ci właścicel nie pomoże czyli my jako admini , modowie nie mamy jak pomagać w takiej kwestii.

ZIELONI powinni czuwac nad rozwojem i ciac przy samej D*pie zdewociale tematy jak ten. Troszke zdrowej dyktatury
jest b. cenne szegolnie na forum.
Szymon, czy rowniez inni zieloni kazali ci usunac jeden twoj post?
Wielka szkoda ze te 374 posty nie sa w temacie i w kierunku odpowiednim dla tego forum.
W tym roku sa wybory, wiem ze w tej wspanialej demokracji macie przywilej glosowania, moze w tym roku niech to bedzie obowiazek i niech caly narod 100% a nie 49% idzie do urn wyborczych. Wszystkie zmiany na lepsze potrzebuja silnej i zwartej postawy. W chwili obecnej wy sami siebie dzielicie, a przedewszystkim kraj. Oczywiscie opozycja powinna istniec, ale nie do walki z rzadem. Powinna sluzyc do kontroli wykonywanych posuniec rzadu i do wspolpracy zrzadem w slusznych sprawach.
Tak wiec mysle ze konczymy z religia i polityka i wracamy do latania
Ponizej ostatnia jesienna niedziela w klubie i kolory australijskiej jesieni

Załączniki:
Komentarz: 360km/h
IMG_0489.JPG
IMG_0489.JPG [ 26.49 KiB | Przeglądane 6927 razy ]
IMG_0493.JPG
IMG_0493.JPG [ 108.06 KiB | Przeglądane 6927 razy ]
IMG_0467.JPG
IMG_0467.JPG [ 102.98 KiB | Przeglądane 6927 razy ]
IMG_0469.JPG
IMG_0469.JPG [ 73.81 KiB | Przeglądane 6927 razy ]
IMG_0446-1.JPG
IMG_0446-1.JPG [ 162.51 KiB | Przeglądane 6927 razy ]
IMG_0445-1.JPG
IMG_0445-1.JPG [ 158.36 KiB | Przeglądane 6927 razy ]

'Szybowiec ciezki na nos sam “zwali” sie na skrzydlo, a moze i w korkociag -- a prawidlowo wywazony szybowiec tez sie “wali” poniewaz PILOT chce go zwalic'.

PostNapisane: wtorek, 3 maja 2011, 07:23 
Administrator

kurcze cessna piekna , Stan może wiesz z jakiej jest firmy ?

pozdrawiam Marcin

PostNapisane: wtorek, 3 maja 2011, 08:57 
Moderator

Nie mozna im tam u kangurow wierzyc - maja czerwone drzewa :D

jesli pomoglem - to kliknij >>> POMOGL <<<

PostNapisane: wtorek, 3 maja 2011, 09:02 
modelarz

Meloow napisał(a):
kurcze cessna piekna , Stan może wiesz z jakiej jest firmy ?

Wiem ze ma 3m i 50cc motorek i14kG zywej wagi ale obiecuje ze znajde wiecej informacji.

Cytuj:
Nie mozna im tam u kangurow wierzyc - maja czerwone drzewa

HA HA maja,maja i nie tylko

Załączniki:
IMG_0476.JPG
IMG_0476.JPG [ 25.79 KiB | Przeglądane 6892 razy ]

'Szybowiec ciezki na nos sam “zwali” sie na skrzydlo, a moze i w korkociag -- a prawidlowo wywazony szybowiec tez sie “wali” poniewaz PILOT chce go zwalic'.

PostNapisane: wtorek, 3 maja 2011, 10:52 
modelarz

Stan napisał(a):
....................

łatwo Ci sie gada jak siedzisz w kraju stabilnym i rozwiniętym ........ :lol: :lol:

PostNapisane: wtorek, 3 maja 2011, 12:48 
modelarz

Marek_Spy napisał(a):
Stan napisał(a):
....................

łatwo Ci się gada jak siedzisz w kraju stabilnym i rozwiniętym ........ :lol: :lol:

Marek, na pewno masz racje, ale nie dawno wrocilem z urlopu w Polsce. Urlop wspanialy, kraj piekny, Warszawe przeszedlem w zdluz i w poprzek na piechote. Warszawa rowniez piekna. Zrobilem ponad 2tysiace zdjec.
Ale jest cos co bylo i jest szokiem-- Ludzie sie zmienili, brak cierpliwosci i jednosci. Kosciol sobie, prezes ../..????? nie bede sie wypowiadal, widzalem go w akcji i rzad rowniez sobie. Na jakie kolwiek zmiany potrzeba czasu, silnej gospodarki i jednosci. Dlatego mysle ze takie forum nie jest dobrym miejscem na wymiane pogladow religijno-politycznych. Duzo odmiennych zdan, nastepne podzialy, antagonizmy itd.

PostNapisane: wtorek, 3 maja 2011, 13:14 
modelarz

Dzieki bardzo, bo wychodzi na to, ze jak ktoś ma inne zdanie od mojego to nie podpowiem mu jak zrobić to czy tam to a jaka on podpowie mi to nie posłucham go - pisze o modelach i technice - bo ma inne poglądy polityczne.
Dobrze zrozumiałem??

PostNapisane: wtorek, 3 maja 2011, 13:24 
modelarz

forum jest takim samym miejscem jak każde inne ... jeśli temat nie odpowiada to nie ma obowiązku pisania czy czytania. A spokojna wymiana poglądów jeszcze nikomu nie zaszkodziła, w ten sposób sie rozwijamy i poznajemy i tyle .

PostNapisane: wtorek, 3 maja 2011, 13:28 
modelarz

Armand napisał(a):
Dzieki bardzo, bo wychodzi na to, ze jak ktoś ma inne zdanie od mojego to nie podpowiem mu jak zrobić to czy tam to a jaka on podpowie mi to nie posłucham go - pisze o modelach i technice - bo ma inne poglądy polityczne.
Dobrze zrozumiałem??

Źle , ja mam swoje poglądy i zupełnie przekonań politycznych nie wiąże z hobby modelarskim czy elektronicznym , nawet się nie zastanawiam kto jakie ma

PostNapisane: wtorek, 3 maja 2011, 13:46 
modelarz

Wiem, że żle ale to sugerowała wypowiedź kol. Stan dlatego pytam.

PostNapisane: wtorek, 3 maja 2011, 21:18 
Parę dni nie zaglądałem, a tu taki festiwal miłości :

Cytuj:
Mnie ten cały pis przeraża. To sekta jest i to taka nie do leczenia (wbrew temu co mówi Niesiołowski). Jak się ich słucha
to przerażenie wraz z pobłażaniem bierze...

Te odmóżdżone dewoty nie są takie nieszkodliwe

Wedle Twojego rozumowania to modelarstwo jest glupota bo na samolociki kase wydajemy.

Najgorsze że część społeczeństwa jest tak głupia że woli szukać winnych nie tam gdzie trzeba

Strasznie to przykre, że jeśli ktoś ma inne zdanie niż ja, to muszę go nazwać głupim, odmóżdżonym, zbyt młodym aby mógł się odzywać itp...
A wydawałoby się, że internet jest od tego, żeby dowiedzieć się czegoś nowego, poznać ludzi i ich poglądy.

PostNapisane: wtorek, 3 maja 2011, 22:08 
Moderator

Lubisz mieszać?

PostNapisane: wtorek, 3 maja 2011, 22:20 
modelarz

Marek_Spy napisał(a):
Armand napisał(a):
Dobrze zrozumiałem??

Źle , ja mam swoje poglądy i zupełnie przekonań politycznych nie wiąże z hobby modelarskim czy elektronicznym , nawet się nie zastanawiam kto jakie ma

Armand napisał(a):
Wiem, że żle ale to sugerowała wypowiedź kol. Stan dlatego pytam.

Szanowni Gawedziarze, zeby dojsc do czegos wiecej, zeby kraj postawic na nogi, zeby spelnily sie wasze zyczenia, marzenia; --- nalezy miec wspolny cel i te same lub podobne przekonania polityczne.
Jedyna rzecz co sugeruje to powot do tematow modelarsko lotniczych i nie mam zamiaru byc wiecej uczestnikiem tego
tematu. Przepraszam jesli kogos urazilem i czekam na was w innych tematach

PostNapisane: wtorek, 3 maja 2011, 22:27 
Moderator

Dobra chlopaki - kilka dni na ochloniecie - temat zamykam poki co - jak pogoda w lykend bedzie brzydka to otworze i sam dostarcze pare barylek benzyny na rozgrzanie emocji :)

jesli pomoglem - to kliknij >>> POMOGL <<<

PostNapisane: czwartek, 12 maja 2011, 20:56 
karlem napisał(a):
Lubisz mieszać?

Skoro temat znów otwarty, to pozwolę sobie na odpowiedź.
Karlem, ja lubię dyskutować, rozmawiać, wymieniać argumenty, poznawać inne opinie.
Nikogo nie przymuszam do przyjmowania moich poglądów, czego i Tobie życzę ;)

PostNapisane: piątek, 13 maja 2011, 08:57 
Moderator

...a na jakiej podstawie twierdzisz, że narzucam swoje? :evil:

PostNapisane: piątek, 13 maja 2011, 09:02 
Moderator

Hmm, jem śniadanie ze świecącej szynki litewskiej i jadę odebrać książki z księgarni. Szynka naprawdę świeci, otwieram lodówkę a tam normalnie jasność (:)

PostNapisane: piątek, 13 maja 2011, 10:07 
Administrator

Szymon nie pal więcej tego g...a !!!! , popatrz jaki to ma wpływ na chaos w twoich postach :)

pozdrawiam Marcin

PostNapisane: piątek, 13 maja 2011, 11:11 
karlem napisał(a):
...a na jakiej podstawie twierdzisz, że narzucam swoje? :evil:

A gdzie ja to stwierdziłem?
Choć patrząc na to, jak kogoś kto ma inne podglądy od Twoich nazywasz "odmóżdżonymi dewotami", to można nabrać wątpliwości, czy faktycznie jesteś w stanie tolerować to, że ktoś myśli inaczej niż Ty.

PostNapisane: piątek, 13 maja 2011, 11:24 
modelarz

Kurde , myślałem że jak jako głowny "mieszaniec" napisze że odchodzę , to się uspokoi ... i po co żeście ten temat znowu otwarli ? Żeby coraz większe podziały na forum się robiły ?

PostNapisane: piątek, 13 maja 2011, 11:29 
Moderator

Ech, wystarczyło na chwilę otworzyć wątek i się zaczyna. Trzeba to zamknąć w p...du.
Nie macie lepszych tematów do dyskusji?
Może poczytajcie prasę, albo forum, alo jakiś nowy model zacznijcie. Stan zaproponował model grupowy zapowiada się świetnie i ma szansę na ukończenie.
Zapraszam tam do dyskusji.... jest sporo niewiadomych które możecie pomóc rozwiązać.

PostNapisane: sobota, 14 maja 2011, 05:22 
Moderator

Suchy napisał(a):
Kurde , myślałem że jak jako głowny "mieszaniec" napisze że odchodzę , to się uspokoi ... i po co żeście ten temat znowu otwarli ? Żeby coraz większe podziały na forum się robiły ?

Straszysz??
:lol: :lol: :lol: :lol:

P.S.
A właściwie jak to sie stało że Ty jeszcze tu jesteś?

PostNapisane: sobota, 14 maja 2011, 17:56 
modelarz

Ehh, panowie....

Jako autor tego wątku proszę o stałe zamknięcie tego tematu - robi się nieprzyjemnie.

Wybaczcie. :D Nie chcem, ale muszem. 8-)

PostNapisane: sobota, 14 maja 2011, 18:26 
modelarz

baxter napisał(a):
Straszysz??
:lol: :lol: :lol: :lol:

P.S.
A właściwie jak to sie stało że Ty jeszcze tu jesteś?

Bartek no nie spodziewałem się tego po Tobie . Jestem za zamknięciem tego tematu . Kazdy ma prawo do swoich poglądów ... osobiscie uważam ze ziemia jest płaska i stoi na 4 żółwiach :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

PostNapisane: sobota, 14 maja 2011, 19:08 
modelarz

Nie , nie strasze , po prostu chciałem skończyć to głupią gadaninę ... w przeciwieństwie do Cb

PostNapisane: sobota, 14 maja 2011, 19:26 
Moderator

Mam nagrany film ze skoku quada, jednak kamerka leżała na nim bokiem. Rozdzielczość filmu po obrocie to 720 x 1280 px. W związku z tym Youtube nie chce go dodać, bo wymiar HD to max 1080 wysokości. Dlatego też na forum umieszczę filmik w oryginalnej orientacji, a do oglądania będziecie musieli obrócić monitory albo nacisnąć klawisze Ctrl + Alt + <<Strzałka w lewo>> (działa na systemie Windows 7, czy na innych nie wiem). To jest problem, ja nie macie się czym zająć to ogłaszam konkurs na ciekawy projekt ramy do quadrocoptera. Nagród nie ma, no chyba że moja dozgonna wdzięczność ;)

Ja tylko chciałem powiedzieć, nie tyle prosić co zasugerować, żeby nie pisać już tutaj. Niech sobie ten temat będzie otwarty, niech sobie zdycha pomału naturalną śmiercią, a my zajmijmy się produkcją modeli, patrzcie tylko na usera cyraz_ozj, robi modele szybciej niż niejeden żółty Chiczyk, zrobił skrzydełko kombata, sam bym takie chętnie zrobił i się z kimś zmierzył, ale muszę pisać magistra :/ Wycinarkę do sytro bym sobie w końcu zrobił, no ale najbliższy miesiąc mam wyjęty z życia :(

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 414 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1