Teraz jest poniedziałek, 28 września 2026, 08:40

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 414 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 11  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: List z Polski.
PostNapisane: niedziela, 27 marca 2011, 12:49 
modelarz

JarekF,
w pewnym stopniu mam podobne odczucia jak twoje.
Też tęsknię bo stare korzenie ciężko wrastają w nową glebę.
Też jestem imigrantem ekonomicznym.
Ale to też ucieczka od rodziny która jak było dobrze to doiła jak szczenie z cycka jak było źle to ci jeszcze kopa dała "jak ci się może nie udawać". Ale to Polska przecie.
Co do służby zdrowia to fakt trzeba się nadreptać i wyszukać dobrego lekarza bo jest takich może 20%.
Ale zobacz ile płacisz tu za lekarstwa a ile w Polsce. Tu za każdy lek 7z hakiem a w kraju jak ktoś ma małe dziecko i się przeziębi to musisz wyciągnąć grubą kasę za każde pudełko.
Ja jestem bardzo zadowolony z leczenia bo w kraju już bym dawno nie chodził bo nie stać by mnie było na leki na roczną kurację 18000$ a tu mam ją za darmo.
Jedno jest ciekawe że w UK są leki bez recepty tańsze niż w kraju na receptę.

A jeszcze jedno: JarekF proszę nie sciągać od innych pomysłów na emeryturę. :lol:

Tomasz (robintom)

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: niedziela, 27 marca 2011, 15:06 
modelarz

akurat ci z bialorusi czy ukrainy modlą sie oto zeby wojny nie było .... ale to znowu inny temat .... wiesz mammuth punkt widzenia zależy od punktu siedzenia i tyle w tym temacie ....... a w US to dulary na zimi lezom i same sie rodzom .... ot szaleju sie napili :D ciekawe co by powiedzieli jakbyśmy chcieli sie wypisać ... pewnie OK mamy kłopot z głowy :D co wy porównujecie pozycje UK , Francji czy Niemiec do pozycji PL ... rozegranie embarga na mięso z ruskimi było dobre ... jasne szabelki w dloń i urraaaaa .. wszyscy się przestrasza ... a i jeszcze rola kociołka itp ...

PostNapisane: niedziela, 27 marca 2011, 17:48 
modelarz

robintom napisał(a):
A jeszcze jedno: JarekF proszę nie sciągać od innych pomysłów na emeryturę. :lol:

Nie martw się ;) powinno starczyć miejsca dla nas obu. Jesteśmy w podobnym wieku, mamy podobne zainteresowania. Nie mam nic na przeszkodzie , żebyśmy zostali sąsiadami. Hej !

PostNapisane: niedziela, 27 marca 2011, 18:18 
Moderator

Jeśli w Bieszczadach to zarezerwujcie działkę obok, dla mnie

PostNapisane: piątek, 15 kwietnia 2011, 18:30 
Fajny artykuł przeczytałem. Trafnie opisuje przyczyny naszej dzisiejszej sytuacji. Jak ktoś ma ochotę, to zapraszam do lektury ;)
http://www.tygodniksolidarnosc.com/2011/12/5d_pol.htm

PostNapisane: piątek, 15 kwietnia 2011, 19:22 
modelarz

no to od dawna podejrzewałem , teraz czytam w formie skondensowanej

PostNapisane: piątek, 15 kwietnia 2011, 21:13 
modelarz

Jarku a jak tak marze o 20arach w poludniowej Francji za jakies 20lat ,no moze niecale 20:-)
kiedys trzeba sie opamietac i przestac zarabiac :-)

PostNapisane: wtorek, 26 kwietnia 2011, 13:23 
Tytuł tego tematu brzmi "List z Polski", a ja dzisiaj na Tubie znalazłem ciekawy film o tym samym tytule. Jest to dokument zrealizowany przez holenderska telewizję publiczną. Myślę, że na emisję w naszej Tv nie miałby szans :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=mDcd0SvjE5A

PostNapisane: wtorek, 26 kwietnia 2011, 14:43 
modelarz

obejrzałem i wiesz .... w sumie nadal nic nie wiadomo , gdzie jest manipulacja a gdzie prawda i chyba nie dowiemy sie nigdy prawdy .... tyle ze irytuje mnie forma ... nasza polska paranoja .

PostNapisane: wtorek, 26 kwietnia 2011, 18:43 
modelarz

Jako iż w tym temacie i temat cukru się pojawił, to pochwalę się:
W piątek bądź czwartek kupiłem cukier po 3,66 zł za kg. :D

PostNapisane: wtorek, 26 kwietnia 2011, 18:55 
modelarz

ojjj toś przepłacił

PostNapisane: wtorek, 26 kwietnia 2011, 19:12 
modelarz

powiązanie tmc-65 genialne śledczy powinni iść tym tropem

PostNapisane: wtorek, 26 kwietnia 2011, 20:28 
Marku, w sumie to zgoda. Nic odkrywczego w tym filmie nie ma. Ale w polskich mediach takiego podejścia do problemu brak. Platforma wyczyściła TV ze wszytkich niewygodnych Pospieszalskich, Wildsteinów czy innych Gargasów :lol: Terez mamy jedynie słuszne podejście do sprawy, takie mniej więcej jak kolegi Jarka:

JarekF napisał(a):
Tak czytam te Wasze wpisy i z dyskusji na temat katastrofy smoleńskiej po prostu śmiać mi się chce. Zaraz po katastrofie przypuszczano jak do tego najprawdopodobnie doszło. Śledztwo potwierdziło. To, że Rosja zajęła twarde stanowisko nam się nie podoba. Nie podoba bo to Rosja ? Akurat Im najbardziej "zależało", aby ten samolot spuścić na ziemię. Polska dla Rosji jest takim "zagrożeniem", że rzeczywiście musięli się imać takich metod. Przestańcie siać plotki o dziwnych sztucznych chmurach i innych pułapkach jakie to Rosja przygotowała, aby ten samolot nie doleciał. Gdyby była dobra pogoda z należytą widocznością samolot by wylądował, Kaczyński z całą ekipą uczciłby pamięć ofiar Katynia, wróciłby do kraju i wtedy byłby to "ogromny cios" dla Rosji z którego trudno by było się Jej pozbierać. Bzdury, bzdury, bzdury...

Po oglądnięciu filmu perspektywa się może niektórym trochę zmieni...

PostNapisane: wtorek, 26 kwietnia 2011, 20:45 
modelarz

Wiecie co to jest wysokość minimalna ? No właśnie , więc po obniżeniu do tej wysokości i nie dostrzeżeniu pasa powinni odejść na drugi krąg , pierwszorzędna jest wina polaków , bo dobrze wiedzieli na jakie lotnisko lecą , w jakim stanie jest, jaka jest zapowiadana pogoda ... Troche wcześniej lądował tam Jaczek , ruskie nie wydały zgody na lądowanie , i co ? Mimo tego wylądował , więc to mówi samo za siebie . Jakby tutek wylądował to moim zdaniem piloci po tym fakcie powinni stracić licencje i iść do pierdla , bo tyle ile oni złamali przepisów to sie we łbie nie mieści . Nie ma co zwalać winy na rusków całej, jak sytuacja jest jasna , W przeglądzie lotniczym 5/10 jest dobry artykuł o tym wydarzeniu , którego nie pisali zasmoleni specjaliści co nigdy w życiu za sterami nie siedzieli , tylko piloci latający i znający takie sytuacje .

EDIt :I żebyście nie wywnioskowali z tej wypowiedzi że popieram Tuska ... , ja politycznie jestem za PiSem , a to co Jarek obwinia rusków to jest jego sposób zdobywania wyborców i tyle .

PostNapisane: wtorek, 26 kwietnia 2011, 21:23 
Suchy, polecam Ci jeszcze ten film http://www.youtube.com/watch?v=_r5qZS90AJ8
Jak widać, powstał już drugi, nieoficjalny obieg filmów o katastrofie. Trochę jak za komuny, ale teraz jest internet ;)

PostNapisane: wtorek, 26 kwietnia 2011, 22:04 
modelarz

Wiem , widziałem . Ale to wcale nie tłumaczy dlaczego Polscy Piloci łamali przepisy ruchu lotniczego ?

PostNapisane: wtorek, 26 kwietnia 2011, 22:19 
modelarz

echssss ogólnie zobaczcie to trochę inaczej , ruskie miały presje naczalstwa żeby wylądowali bo jak odmówimy to będą na cały świat trąbić ze nie pozwoliliśmy , a piloci na pokładzie mieli samych szefów .... jak ci szef stoi za plecami i tylko patrzy to zaraz robisz błędy , gorzej myślisz itp..... i to wszystko doprowadziło do tego co sie stało i ja tak uważam ... a pilot jest dowódcą statku powietrznego i on decyduje i odpowiada a innym tematem jest dlaczego taką decyzje podjął .... takie jest moje zdanie .

PostNapisane: wtorek, 26 kwietnia 2011, 22:22 
Moderator

teraz to my se możemy z duchami debatować...

PostNapisane: wtorek, 26 kwietnia 2011, 22:24 
modelarz

a tu następna polska perełka
http://www.youtube.com/watch?v=XlpiMYNP ... r_embedded

PostNapisane: wtorek, 26 kwietnia 2011, 22:34 
Moderator

Wszystkie te filmy sa tak samo wiarygodne jak chemtrails i ksiazki Daenikena - czy jak sie to tam literuje - wyglada wiarygodnie i na tym koniec - odpowiednia prezentacja, ladnie wytlumaczone i wio jedziemy, a ze w wiekszosci sa to po prostu ponaginane "fakty" i inne rzeczy pominiete to juz nieistotnie :)
Mnie tylko jedno zastanawia w tym wszystkim - jak mozna bylo tak glowa panstwa ryzykowac ? Mniejsza o to czy byl dobrym czy zlym prezydentem - odicjalnie wybrany - w czasie trwajacej kadencji - PREZYDENT !!!
NIe widac lotniska - WYPAD , a nie - jakos to bedzie jestesmy debesciaki ....
Juz takich mielismy bohaterow - kawaleria w czasie II WS - najlepsza na swiecie !!! Okazalo sie, ze byle jakie czolgi wygraly ...
To ta ulanska fantazja z ktorej jestesmy tacy dumni.... jak sie uda ... - bo jak sie nie uda to dopiero placz i stawianie pomnikow...

jesli pomoglem - to kliknij >>> POMOGL <<<

PostNapisane: wtorek, 26 kwietnia 2011, 22:57 
modelarz

no wiesz jedyne powstanie wielkopolskie , które zakończyło sie sukcesem pomijane jest milczeniem .... no comment ...

PostNapisane: środa, 27 kwietnia 2011, 06:24 
Moderator

mammuth napisał(a):
To ta ulanska fantazja z ktorej jestesmy tacy dumni.... jak sie uda ... - bo jak sie nie uda to dopiero placz i stawianie pomnikow...

Co jak co ale pomniki i patos do przegranej to my mamy we krwi . Żaden chyba inny naród nie ma aż takiego "samoumartwienia" i obchodzenia świąt /rocznic w których dostaliśmy po dupsku.
Nie wiem co powoduje nami że nadal wtłacza się nam do głów takie chore zachowania.?
To tak jakby facet przy żonie wypłakiwał się rozpamiętując pierwszą miłość- co najmniej dziwne

Marek_Spy napisał(a):
no wiesz jedyne powstanie wielkopolskie , które zakończyło sie sukcesem pomijane jest milczeniem .... no comment ...

Marku a spytaj dzieci który król Polski pogonił dzikich pod Wiedniem- cisza...a mają to niby w programie lekcyjnym

Już pod Grunwaldem sprawę skopali - było wyciąć w pień wszystko i się nie zatrzymywać...A tak sami jak baranki poszliśmy po latach w niewolę a reszta świata grabiła co się dało w zamorskich koloniach .

PostNapisane: środa, 27 kwietnia 2011, 10:48 
Moderator

to fakt - co jakies swieta to nic tylko pokaz mody cmentarzowej :/
na szczescie tutaj mam z tym spokoj ;)
powinno sie bojkotowac wszystkie takie ponure dni - ustalic alternatywe i imprezowac :nieufny:

PostNapisane: środa, 27 kwietnia 2011, 11:44 
mammuth napisał(a):
Juz takich mielismy bohaterow - kawaleria w czasie II WS - najlepsza na swiecie !!! Okazalo sie, ze byle jakie czolgi wygraly ...

Widzisz Mammuth, miejsce w którym dziś jesteśmy, bierze się również z takiego bezmyślnego powielania propagandowych sloganów.
Proponuję lekturę
http://www.polskiedzieje.pl/pozostale-a ... zolgi.html
http://prawda2.info/viewtopic.php?t=2462

mammuth napisał(a):
Wszystkie te filmy sa tak samo wiarygodne jak chemtrails i ksiazki Daenikena - czy jak sie to tam literuje - wyglada wiarygodnie i na tym koniec - odpowiednia prezentacja, ladnie wytlumaczone i wio jedziemy, a ze w wiekszosci sa to po prostu ponaginane "fakty" i inne rzeczy pominiete to juz nieistotnie :)

Mammuth, które fakty są w podlinkowanych przeze mnie filmach są ponaginane, a które pominięte?

Suchy napisał(a):
Wiecie co to jest wysokość minimalna ? No właśnie , więc po obniżeniu do tej wysokości i nie dostrzeżeniu pasa powinni odejść na drugi krąg , pierwszorzędna jest wina polaków , bo dobrze wiedzieli na jakie lotnisko lecą , w jakim stanie jest, jaka jest zapowiadana pogoda ... Troche wcześniej lądował tam Jaczek , ruskie nie wydały zgody na lądowanie , i co ? Mimo tego wylądował , więc to mówi samo za siebie . Jakby tutek wylądował to moim zdaniem piloci po tym fakcie powinni stracić licencje i iść do pierdla , bo tyle ile oni złamali przepisów to sie we łbie nie mieści . Nie ma co zwalać winy na rusków całej, jak sytuacja jest jasna ,

Ja bym nie był tak radykalny w ferowaniu wyroków. Nie znamy okoliczności, nie dysponujemy nawet oryginałami czarnych skrzynek. Ja nie wiem jaka była przyczyna katastrofy, i nie zamierzam snuć własnych teorii.
Dla mnie ważniejsza jest w tym momencie postawa naszego państwa. Rezygnacja z suwerenności. Nasza prokuratura już kilka tygodni temu, przed zakończeniem śledztwa, bez przebadania kluczowych dowodów (te są w Moskwie) ogłosiła, że wyklucza opcję zamachu. Rosjanie ignorują nasze prośby w sprawie przekazywania dowodów. Rząd nie reaguje. Po prostu rece opadają...

PostNapisane: środa, 27 kwietnia 2011, 12:09 
Moderator

Luke - z tego co kojarze to Polska nie ma nawet jak odczytac czarnych skrzynek, a urzadzenie polskie jakie tam bylo zamontowane i ktore mamy zbiera wiecej informacji niz czarne skrzynki.
Co do filmow - wystarczy zlozyc film z uwzglednieniem przymuszania pilotow do ladowania w Bialorusi (czy gdzie to tam bylo) dolozyc Blasika na gazie, pare innych - spieprzaj dziadu i juz masz film przekonujacy i tak samo obiektywny jak te listy z polski i inne o bombach prozniowych.
Okaze sie, ze beda bardziej wiarygodne bo PO nadal ma wieksze poparcie niz PIS
Tak - wiarygodnosc fimu jest liczona poparciem parti politycznej, a nie tym co na filmie jest - ludzie wierza w to co chca wierzyc i co jest im wygodne.

PostNapisane: środa, 27 kwietnia 2011, 14:13 
modelarz

0,3 promila to jest jeden kieliszek i to nie zmienia nic w psychice człowieka ... . Co do PO to nie wiem czy podoba Ci się sprzedawanie polskiego kapitału za granice , gdzieś na forum ostatnio był link do fajnego artykułu "współczesna kolonizacja" czy jakoś tak . PiS za swoich rządów wziął za przeproszeniem za dupe złodziei i połowa PO wylądowała w pudle ... po czym jak doszło PO do władzy to jak wybuchła afera hazardowa to bez pokaźnej przyczyny zdymisjonowano Kamińskiego , szefa CBA , na jego miejsce wsadzono człowieka związanego z rządem i bez zarzutów afera nagle ucichła . PO sie przeleci , młode pokolenie ma poglądy coraz bardziej radykalne i większości się ten sposób robienia polityki wewnętrznej jak i zewnętrznej nie podoba . Wiem że Tusk jest dżentelmenem , i ustępuje pierwszeństwa wszystkim do okoła i tak wielką katastrofę lotniczą przekazuje Rosjanom , a na romansach z nimi już sie nie raz przejechaliśmy . Jak sam (nie pamiętam dokładnie kto) ważny urzędnik prowadzący po Polskiej stronie śledztwo mówi publicznie żeby szef rządu zaczął wywierać na Rosjan naciski żeby pośpieszyli sie z przekazywaniem dowodów i rozpatrywaniem polskich wniosków o pomoc . Przez rok Rosjanie zdążyli rozpatrzyć jeden , nie w całości wniosek na 7 czy ileś tam ... .

PostNapisane: środa, 27 kwietnia 2011, 15:14 
Moderator

1 kieliszek zmienia sporo - swego czasu wprowadzono badanie alkomatem dla kierowcow rajdowych - bo wlasnie po 1 kieliszku okazalo sie, ze jezdza odwazniej ;)
Mowisz, ze przestepcow za kratki wsadzono - tych z PO, a co z reszta ?
Z tego co pamietam to sam prezydent LK jednego ulaskawil - kolege swojego ziecia ;)
Czy mi sie podoba wyprzedaz za granice - TAK
W koncu moze za interes sie wezma ludzie majacy o tym pojecie, a nie banda kolesi - pracowalem dla roznych firm jako podwykonawca - od spoldzielni mieszkaniowych po telefonie komorkowe i powiadam Ci - sprzedac w cholere bo tak jak pieniadze sa marnowane to sie w pale nie miesci - koles naraza firme na strate na kilkaset tysiecy w zamian za przyjecie lapowki kilkadziesiat tysiecy - zenua !!!
Co do wynikow sledztwa w sprawie katastrofy to powtarzam - nie ma o czym dyskutowac poki nasza komisja sie nie wypowie - gdyby Ci co wydali te ksiazki i nagrali filmy byli wiarygodni to oni by w komisji siedzieli ;)

Nie zebym sie specjalnie czepial, ale mysle, ze to bardziej dyskusja jest z argumentami Twoich rodzicow niz Twoimi wlasnymi ;)

PostNapisane: środa, 27 kwietnia 2011, 15:37 
modelarz

Ciężko się żyje w kraju gdzie głupotę nazywa się"fantazją ułańską" a warcholstwo patriotyzmem.Jeśli chodzi o katastrofę samolotu w Smoleńsku to przyczyny są banalne.I pokazują jak brak kompetencji,arogancja i wazeliniarstwo jest zabójcze jak lecisz samolotem we mgle.Najgorsze że część społeczeństwa jest tak głupia że woli szukać winnych nie tam gdzie trzeba.

PostNapisane: środa, 27 kwietnia 2011, 16:20 
mammuth napisał(a):
gdyby Ci co wydali te ksiazki i nagrali filmy byli wiarygodni to oni by w komisji siedzieli ;)

Robert, tylko nie mów, że wierzysz w to co piszesz...
mammuth napisał(a):
Nie zebym sie specjalnie czepial, ale mysle, ze to bardziej dyskusja jest z argumentami Twoich rodzicow niz Twoimi wlasnymi ;)

To nie było eleganckie :(
Jano napisał(a):
.Najgorsze że część społeczeństwa jest tak głupia że woli szukać winnych nie tam gdzie trzeba.

Jano, napisz śmiało, że to ja jestem w tej głupiej części społeczeństwa. Raz już napisałeś, że lepiej bym się nie odzywał.

PostNapisane: środa, 27 kwietnia 2011, 16:32 
Moderator

Chopy wychamujcie trochę zanim któryś napisze o jedno słowo/zdanie za dużo.

PostNapisane: środa, 27 kwietnia 2011, 16:55 
Moderator

nie cycuje bo z kom pisze.
Luke - taka prawda niestety, sa to filmy i ksiazki stronnicze stworzone dzieki wspolpracy z jakimis to ekspertami i tyle - zwykla fikcja, gdyby to byla prawda to sledztwo byloby zakonczone juz przeciez :)
pomysl ile kasy by sie zaoszczedzilo, a nawet zarobilo - amerykanie by kupili prawa do filmu w stylu holilud ;)
a co do wieku to nie spodziewam sie aby mial swoje poglady i az taka wiedze, daleko mi jednak do wysmiewania czy co tam, jestem wrecz pod wrazeniem i pisze to powaznie.
wielu po 40 nie potrafi sie tak czytelnie wypowiadac, a kolega wyraza poglad i uzasadnia - brawo.
a ludzie ponizej 40 to w ogole nie powinni zabierac glosu bo g... wiedza !!

PostNapisane: środa, 27 kwietnia 2011, 18:02 
modelarz

Jano, napisz śmiało, że to ja jestem w tej głupiej części społeczeństwa. Raz już napisałeś, że lepiej bym się nie odzywał.
======================================================================================
Co prawda nie myślałem o Tobie bo nic mi do Twoich poglądów ale skoro się upierasz.Wszak znasz chyba przysłowie o stole i nożycach?

PostNapisane: środa, 27 kwietnia 2011, 19:54 
modelarz

mammuth napisał(a):

A tutaj Cie zaskocze , bo własnie moi rodzice sa za PO też ... I to mnie wkurza , patrzysz sie na wiek , gówniarz więc nie może miec racji a nie na argumenty :( ,Tobie może sie podobać prywatyzacja bo z Polską nie wiążesz przyszłości , a ja wiąże

Przecież ten film o smoleńsku wyszedł w GP .

PostNapisane: środa, 27 kwietnia 2011, 20:41 
Moderator

Ladnie to tak nie sluchac rodzicow ? :mrgreen: ;)
Gratulacje :)

PostNapisane: środa, 27 kwietnia 2011, 21:23 
mammuth napisał(a):
Luke - taka prawda niestety, sa to filmy i ksiazki stronnicze stworzone dzieki wspolpracy z jakimis to ekspertami i tyle - zwykla fikcja, gdyby to byla prawda to sledztwo byloby zakonczone juz przeciez :)

Jeszcze raz proszę o wykazanie stronniczości i fałszywości któregoś z argumentów użytych w filmach. Sam chętnie sie dowiem czegoś nowego.
mammuth napisał(a):
pomysl ile kasy by sie zaoszczedzilo, a nawet zarobilo - amerykanie by kupili prawa do filmu w stylu holilud ;)

Wszystko możemy sprowadzić do żartów lub absurdu. Pytanie tylko, czy nie są to zbyt poważne sprawy aby to czynić?
mammuth napisał(a):
Czy mi sie podoba wyprzedaz za granice - TAK
W koncu moze za interes sie wezma ludzie majacy o tym pojecie, a nie banda kolesi

Tak się składa, że w bogatych krajach np. Europy zachodnej i politycy i biznesmeni i obywatele mają inne zdanie. Uważają, że lepiej być właścicielem zakładu, fabryki, koncernu, firmy niż jedynie najemnym pracownikiem. Dlatego nie dość, że niechętnie sprzedają biznesy we własnych krajach, to jeszcze często przejmują kontrolę nad przemysłem czy np. bankami w innych krajach jak np. w Polsce. Jak widać źle na tym nie wychodzą.
Jano napisał(a):
Co prawda nie myślałem o Tobie bo nic mi do Twoich poglądów ale skoro się upierasz.Wszak znasz chyba przysłowie o stole i nożycach?

Brawo za odwagę, choć jeszcze taką nie do końca. Ale dla ścisłości - ja wcale nie uważam, że Ty jesteś głupi.

PostNapisane: środa, 27 kwietnia 2011, 21:58 
Moderator

Nie bede sie bawil w sledzenie slowa po slowie z filmow i wytykania stronniczosci w nich - wystarczy ze w kilka z nich byli zamieszani solidari 2010 i ich namiot oraz gazeta prawdziwego polaka ;)
To ze sie cos glosno krzyczy nie staje sie bardziej prawdziwe ;)
Powaznosc tego co sie stalo zabil juz dawno jego kurduplowatosc JK - wiec ja juz dawno sobie powage odpuscilem - i nie tylko ja bo i wielu innych - niezaleznie od tego kogo popieraja, popierali i beda popierac.
Jestem bezsilny wobec tego co sie dzieje i jak braciszek pomiata swoim zmarlym bratem - jakby nie bylo moim i Nas wszystkich - tragicznie zmarlym PREZYDENTEM.
Jak firma przynosi zysk - to lepiej ja trzymac, jednak wiekszosc przemyslu w pl zostala rozpiep...a na skutek dzialan zwiazkowcow oraz niekompetentnych zarzadow - jeszcze raz napisze - jak cos nie przynosi kasy - to sie tego nalezy pozbyc !
Jak psuje Ci sie samochod i koszt utrzymania jest wiekszy niz jazda wszedzie taksowka - to jasnym jest, ze lepiej sie zloma pozbyc.
Jak budowa autostrady przez polska firme kosztuje 2xtyle co przez chinska to tez popierasz polski biznes ?
Bankowosc w PL to jakas kpina jest - roznica pomiedzy obsluga w UK a PL jest kolosalna - z punktu widzenia klienta - wole aby zarabial na mnie zly zachodni kapitalista i dal mi to co maja klienci na zachodzie niz dac zarobic prawdziwemu polakowi ktory ma Cie gleboko gdzies.
Jeszcze tylko niech urzedy skarbowe i zus bedzie przejete przez prywatny zachodni kapital to moze nawet rozwaze kiedys powrot - poki co w pl czuje sie jak niechciany petent, i nieco mniej niechciany jak przychodze z dobra kawa i stoje godzine w kolejce aby zalatwic cos co tu zalatwiam przez telefon bez zadnej laski.
Dodam, ze mam porownanie kilkuletnie tu z kilkunastoletnim w pl i jedyna szansa dla Polski to zburzyc, zaorac i postawic od nowa, a kolesi ze starych ukladow i powiazanych rodzinnie - wywalic z kraju !

PostNapisane: środa, 27 kwietnia 2011, 22:05 
modelarz

Mamuth my tym żyjemy na co dzień w telewizji , w gazetach na ulicy itd , Ty co jakiś czas coś przeczytasz w internecie więc nie mów mi że ja mam gorzej wyrobione poglądy na temat Polskiej polityki od Ciebie , i że 47% polaków to głupcy bo głosowali na Kaczyńskiego :lol:

Tak z innej beczki :

Cytuj:
- Jak powinien wyglądać herb Rosji?
- Nie wiem.
- Jak amorek.
- Dlaczego?
- Lata kompletnie goły, uzbrojony po zęby, strzela do wszystkich i twierdzi, że z miłości.

PostNapisane: czwartek, 28 kwietnia 2011, 00:38 
modelarz

Suchy:
Cytuj:
Ty co jakiś czas coś przeczytasz w internecie więc nie mów mi że ja mam gorzej wyrobione poglądy na temat Polskiej polityki od Ciebie , i że 47% polaków to głupcy bo głosowali na Kaczyńskiego

Chyba nie chcesz Mammutha pobić doświadczeniem życiowym?
Interesujesz się polityką od kiedy?
Lata doświadczeń i przeżycia z dwóch systemów wyrobiły twoje poglądy ?
Jakieś zdanie możesz mieć ale sorry nie żartuj że wyrobione.
Co do tych 47% to pozostaje tylko współczuć.

Mammuth zgadzam się z tobą co do odczuć działania firm w Polsce i udziału związków zawodowych.

Tomasz (robintom)

PostNapisane: czwartek, 28 kwietnia 2011, 08:10 
modelarz

luke napisał(a):
Marku, w sumie to zgoda. Nic odkrywczego w tym filmie nie ma. Ale w polskich mediach takiego podejścia do problemu brak. Platforma wyczyściła TV ze wszytkich niewygodnych Pospieszalskich, Wildsteinów czy innych Gargasów :lol: Terez mamy jedynie słuszne podejście do sprawy, takie mniej więcej jak kolegi Jarka:

JarekF napisał(a):
Tak czytam te Wasze wpisy i z dyskusji na temat katastrofy smoleńskiej po prostu śmiać mi się chce. Zaraz po katastrofie przypuszczano jak do tego najprawdopodobnie doszło. Śledztwo potwierdziło. To, że Rosja zajęła twarde stanowisko nam się nie podoba. Nie podoba bo to Rosja ? Akurat Im najbardziej "zależało", aby ten samolot spuścić na ziemię. Polska dla Rosji jest takim "zagrożeniem", że rzeczywiście musięli się imać takich metod. Przestańcie siać plotki o dziwnych sztucznych chmurach i innych pułapkach jakie to Rosja przygotowała, aby ten samolot nie doleciał. Gdyby była dobra pogoda z należytą widocznością samolot by wylądował, Kaczyński z całą ekipą uczciłby pamięć ofiar Katynia, wróciłby do kraju i wtedy byłby to "ogromny cios" dla Rosji z którego trudno by było się Jej pozbierać. Bzdury, bzdury, bzdury...

Po oglądnięciu filmu perspektywa się może niektórym trochę zmieni...

:lol: :lol: :lol: albo Ha, ha, ha !!! Oglądając ten film jeszcze bardziej umocnił mnie w moich poglądach. Zgadzam się całkowicie w ocenie tego filmu z Robertem - mammuthem. Mam jedynie odmienne zdanie od Niego w temacie zaorania Polski.

PostNapisane: czwartek, 28 kwietnia 2011, 09:23 
modelarz

robintom napisał(a):
Lata doświadczeń i przeżycia z dwóch systemów wyrobiły twoje poglądy ?

W moim przypadku tak. Pamiętam PZPR, UD, KLD, UW i PO. Rozwiniesz temat?

robintom napisał(a):
Co do tych 47% to pozostaje tylko współczuć.

Dziękuję. Popatrz na siebie. Klapki.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 414 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 11  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1