Teraz jest poniedziałek, 28 września 2026, 08:02

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 414 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 11  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: List z Polski.
PostNapisane: wtorek, 22 marca 2011, 10:19 
Tak sobie czytam Wasze opinie i sądzę, że Wami powinny się już zająć odpowiednie służby :)
Poczekam z moimi opiniami do pikniku (Żar) :)

Janek, jako człowiek osadzony w swojej pracy okrakiem Polska-UK :) mogę Ciebie w 100% poprzeć, gdyby nie postawa mojej najukochańszej (chce, ale się boję) pewnie już byśmy byli sąsiadami :) Mieszkać w UK już mam gdzie :)

PostNapisane: wtorek, 22 marca 2011, 22:10 
modelarz

Utopia niezły tekst na wybory. :D
Ale kolega ma mocną konkurencję.
Dzisiaj widziałem w TV jak konkurent do tronu robił zakupy i chciał cały cukier ze sklepu wykupić.
Jeszcze podobno chciał komputer kupić do pisania bloga ale do Media Markt go nie wpuścili.

Tomasz (robintom)

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: wtorek, 22 marca 2011, 22:35 
modelarz

Żenadne są te twoje teksty. Znowu przeinaczanie faktów i niby luźny cynizm - podziwiajcie jaki to ja dowcipny jestem! Tak jesteś, jak nastoletni smarkacz z podwórka. Ten sam poziom. Nie rozumie, ale papla.
Lepiej ustosunkuj się do mojego postu z konkretami w niniejszym temacie.

PostNapisane: wtorek, 22 marca 2011, 22:49 
modelarz

Oczywiście twoje teksty to są nalepsze bo twoje.
A ja ci powiem że wolę jak ty to powiedziałeś "leniwego cudaka"
niż nawiedzonego krętacza. Cudak jest bardziej obliczalny bo nie na prochach.
A co będzie jak Jarek zacznie brać codziennie?
Może tylko jak Kaczyński dojdzie do władzy to bezrobocie w budownictwie na parę lat spadnie bo przy tej ilości pomników
jakie żądają będzie co robić.

Tomasz (robintom)

PostNapisane: środa, 23 marca 2011, 07:03 
Moderator

Chłopaki ale to nie mój tekst - Autorem jest nasz kolega forumowy - suchy

PostNapisane: środa, 23 marca 2011, 07:09 
Moderator

A nie mówiłem, że nastaną jeszcze takie czasy, że będziemy mówić: wróć komuno do koryta lepszy złodziej niż bandyta
Proponuję zorganizować polityczny obiat:
Kaczka pieczona w rudych rydzach... ale obawiam się, że można nabawić się po takim posiłku bulu żołądka.
A na pytanie kiedy w Polsce będzie dobrze (cokolwiek to znaczy), to przypomina mi się taka scenka:
Goldman i Rosenbraum wychodzą z banku i Goldman pyta:
- Rosenbraum powiedz mi kiedy w tej Polskie będzie dobre?
- Goldman! Dobre! Dobre Goldman już było!

PostNapisane: środa, 23 marca 2011, 08:04 
robintom napisał(a):
A ja ci powiem że wolę jak ty to powiedziałeś "leniwego cudaka"
niż nawiedzonego krętacza. Cudak jest bardziej obliczalny bo nie na prochach.
A co będzie jak Jarek zacznie brać codziennie?
Może tylko jak Kaczyński dojdzie do władzy to bezrobocie w budownictwie na parę lat spadnie bo przy tej ilości pomników
jakie żądają będzie co robić.

Chłopie, jakieś konkrety zamiast tego bełkotu. Twój rząd Cię okrada, a Ty dalej żyjesz tylko antykaczyzmem. Wyborca doskonały, cokolwiek władza nie zrobi to będzie ją popierał, bo za rogiem czycha "nawiedzony krętacz". Świat naprawdę się nie kończy na Tusku i Kaczyńskim. W Polsce mogłoby być lepiej, ale jak będziemy mieć dalej klapy na oczach, to nie będzie. A do katastrofy smoleńskiej, to na Twoim miejscu bym nie nawiązywał. Przed rokiem obrażałeś mnie publicznie, ponieważ krytykowałem rząd za oddanie całego śledztwa w ręce rosyjskie. Dziś wszyscy już widzą efekty. Konwencja Chicagowska okazała się jedną wielką lipą - nawet nie mamy sie gdzie odwołać. Rosjanie napisali dla siebie wygodny raport, a my nie mamy nadal nawet naszych czarnych skrzynek i wraku. Tak naprawdę to powinieneś teraz wszystko grzecznie odszczekać i mnie ładnie przeprosić :!:

PostNapisane: środa, 23 marca 2011, 08:52 
Moderator

Proszę się nie unosić - to tylko rozmowa

PostNapisane: środa, 23 marca 2011, 09:03 
luke napisał(a):
. Rosjanie napisali dla siebie wygodny raport, a my nie mamy nadal nawet naszych czarnych skrzynek i wraku. :!:

Luke, lubię Ciebie bo często piszesz z sensem, ale:

a) Prosiłbym (jako szary i przeciętny użytkownik tego forum) o całkowite unikanie tematu Smoleńska
b) a jaki raport Rosjanie mieli napisać (i tak musieli go (jakiś) napisać)
c) dlaczego mają oddać skrzynki skoro Rosja (nie MAK, rosyjska prokuratura) nie skończyła śledztwa( jak mi się wydaje)
My też nie oddajemy dowodów przed zakończeniem śledztwa .
Przepraszam że prosząc o nie pisanie ... sam napisałem. Zamykam paszczę (tzn. nie dotykam klawiatury) i tu już tylko będę dalej żartował.

Może uzbrojeni w argumenty omówimy sytuację jaką mamy przed wyborami w trakcie pikniku Żar, tylko żeby nikt nikomu naszej klubowej koszulki nie podarł :) a Mammuth'owi mogę przywieźć zapas piwa na piknik. Tak w ramach "kolegowania" się

PS. ale dodatkowo wspomnę o 400tyś ludzi, którzy podpisali się pod odrzuceniem raportu MAK (jeden z wniosków). Hmmmm jak taki raport można odrzucić, skoro jego się nie przyjmuje, ot napisali co mieli napisać :)

Edit: uwaga o pikniku

PostNapisane: środa, 23 marca 2011, 09:40 
modelarz

Luke, wiesz gdzie ja mam tą całą katastrofę i tę konwencję.
Myślałem o tym przez pierwsze trzy dni a potem pis pomógł mi by mi przeszło.
Szkoda tylko że aby pis mógł istnieć medialnie zgineło kilku fajnych ludzi jak Karpiniuk, Szmajdziński i jeszcze kilku.
Jak cię tak boli to płacz dalej.
Tyle ludzi ginie na codzień i ma rodziny naprawdę bez żadnego oparcia i pies z kulawą nogą się o nie nie upomnii.
A to co się dzieje wokół tej katastrofy i koszty nakręcania tego idiotyzmu wokół przechodzi ludzkie pojęcie.
Może ty lubisz żyć ciągle w żałobie i użalać się nad tym jacy to inni są be bo nie popierają twojego punktu myślenia o katastrofie ale to twój problem i sam się za to przeproś.
A jaki bełkot? Konkrety o prochach to może, że Kaczyński sam się przyznał że bierze i nie wiedział co robi.
Płacze że mu brata ośmieszali.
A kto zaczął taką politykę uprawiać paląc kukłę Wałęsy jak został wykopany ze stołka?
Było śmiesznie póki jego brat nie zaliczył podobnego traktowania.
On to każdego dnia rano takie jajko niespodzianka nie wiadomo ile zażył i co dzisiaj w nim siedzi. Jednego dnia "anty ruski" drugiego "brat dla nich" trzeciego "gospodyni domowa na zakupach" a czwartego "z wyższej półki i mu mamusia obiatki gotuje".
Ty piszesz o "ale jak będziemy mieć dalej klapy na oczach, to nie będzie" to sam się ocknij.
Tu nie problem taki z politykami ale z samymi Polakami i ich mentalnością.
Sam się łapię nieraz na podejściu "psa ogrodnika" i przeklinam swoje wychowanie.
Tylko ja odpuściłem sobie nawet własną rodzinę bo miałem dosyć patrzenia na codzienne latanie do kościoła a potem na ujadanie na żydów, masonów i cyklistów.
Hipokryzja tak łatwo wdziera się w duszę człowieka.
Wszyscy są winni tylko nie my. Ile lat jeszcze mamy żyć w żałobie i zwadzie z innymi wymachując szabelką.
Tylko ta nasza szabelka coraz bardzie poszczerbiona.
Jak mamy się użalać to Kaczyński powiedział że jest z wyższej półki to może on przeprosi za szlachtę która doprowadziła swoimi kłótniami między sobą do obniżenia powagi RP i rozbiorów. On tak lubi wracać i grzebać w historii to coś jeszcze można wyciągnąć za co mógłby przeprosić.
A tak naprawdę to pisanie i tłumaczenie że samym stawianiem się nie wiele zdziałamy to tyle co prostowanie kręgów na wodzie po rzucie kamieniem.

Tomasz (robintom)

PostNapisane: środa, 23 marca 2011, 09:43 
Cytuj:
a) Prosiłbym (jako szary i przeciętny użytkownik tego forum) o całkowite unikanie tematu Smoleńska

Wojtku, ale dlaczego? Czy to jest jakiś temat tabu, którego pouszać nie można?
Cytuj:
b) a jaki raport Rosjanie mieli napisać (i tak musieli go (jakiś) napisać)

To jaki raport Rosjanie napisali, nie dziwi mnie wcale. Dziwi mnie natomiast postawa Państwa Polskiego, która uniemożliwiła obrone naszych interesów na forum międzynarodowym i rzetelne ustalenie przyczyn katastrofy
Cytuj:
c) dlaczego mają oddać skrzynki skoro Rosja (nie MAK, rosyjska prokuratura) nie skończyła śledztwa( jak mi się wydaje)
My też nie oddajemy dowodów przed zakończeniem śledztwa .

Jeden drobny szczegół, skrzynki i wrak są cały czas własnością Państwa Polskiego i powinny być zwrócone (a nie niszczone, jak to się działo z wrakiem samolotu). Piszesz, że my nie oddajemy dowodów, ale jakich dowodów? Wszystkie są w Moskwie. My mamy odpisy i kopie.

PostNapisane: środa, 23 marca 2011, 10:11 
Luke, ze wszystkim co piszesz się zgadzam. Szczególnie z tym jak starali się obronić rosyjską interpretacją faktów (nie faktami, ale interpretacją).
Co do nie pisania o Smoleńsku, to tylko mój uraz. Reaguje na ten temat uczuleniem :) Choć jak będziesz na pikniku to z przyjemnością porozmawiam :)
Co do skrzynek ... oparłem się na swojej (zapewne dziurawej, nie jest to moja profesja) wiedzy.

Do miłego !

PostNapisane: środa, 23 marca 2011, 10:25 
Moderator

wojtek jaworski napisał(a):
Co do skrzynek ... oparłem się na swojej (zapewne dziurawej, nie jest to moja profesja) wiedzy.

O - i tu wlasnie dochodzimy do sedna - tak naprawde nie jest to profesja 99.999% Polakow - ale wszyscy i tak wiedza lepiej :D

Wracajac do Kaczynskiego - mnie jedno przeszkadza - kieruje sie emocjami - dla niego premier Tusk - to po prostu Tusk, prezydent Komorowski to po prostu Komorowski - przepraszam, ale z powodu obrazenia sie ludzi przy wladzy to w przeszlosci wojny wybuchaly...
Uwazam ze politykowi tego kalibru to nie przystoi. :roll:

jesli pomoglem - to kliknij >>> POMOGL <<<

PostNapisane: środa, 23 marca 2011, 10:48 
Robert, problem w tym, że Ci co nie wiedzą wypowiadają AUTORYTATYWNIE, a nie jako swoje opinie !
Przykro mi, że mnie też zaliczasz do nich zaliczasz.

Edytuje cytując Tomka(robintom):
Tu nie problem taki z politykami ale z samymi Polakami i ich mentalnością.
Sam się łapię nieraz na podejściu "psa ogrodnika"

Podpisuje się pod tym !!!!

PS. Robert ,za mało 9 dopisałeś.

PostNapisane: środa, 23 marca 2011, 11:02 
Moderator

Wojtek - ale Ty sie przyznajesz ze nie masz pojecia ;) wiec moze zle to napisalem - za wczesnie wciaz - za malo kawy sobie wstrzyknalem :D :D :D

PostNapisane: środa, 23 marca 2011, 11:15 
No ... mam o tyle ,że wiem jak to jest w po wypadkach :) Mamy taki rodzinny temat u mojej siostry w czasie świąt .. pani prokurator opowiada co ostatnio miała za sprawy :)

Z innej beczki, wyjaśniła mi ostatnio skąd takie korki na naszych drogach po wypadkach .....

PostNapisane: środa, 23 marca 2011, 11:29 
robintom napisał(a):
Może ty lubisz żyć ciągle w żałobie i użalać się nad tym jacy to inni są be bo nie popierają twojego punktu myślenia o katastrofie ale to twój problem i sam się za to przeproś.

Kultura podpowiada, że pisząc do kogoś, wyrazy: Ty, Ciebie, Twój piszemy z dużej litery.
Rozsądek podpowiada, że dyskusja z kimś kto obraża innych, sensu nie ma.

mammuth napisał(a):
wojtek jaworski napisał(a):

O - i tu wlasnie dochodzimy do sedna - tak naprawde nie jest to profesja 99.999% Polakow - ale wszyscy i tak wiedza lepiej :D

Mammuth, zatem uważasz, że na tematy ważne dla naszego kraju ma prawo wypowiadać się 0,001 obywateli?
Reszta niech siedzi cicho, płaci podatki i sie niczym nie interesuje?

PostNapisane: środa, 23 marca 2011, 11:44 
modelarz

Jak jeszcze na pikniku zaczniecie politykować to.... ja wysiadam.

PostNapisane: środa, 23 marca 2011, 11:52 
Nie wydaje mi się (na granicy z pewnością), żeby Mammuth cokolwiek takiego napisał :) odniósł się tylko do profesjonalizmu opinii głoszonych przez 99.999% wypowiadających się w wiadomym temacie. Taka prawda wszyscy są członkami P(odwórkowych)KBWL.
Zapraszam do poczytania ostatnich wpisów w HydeParku na lotnictwo.net.pl, wątek smoleński :) post #5377 :) już wiemy jak miękko lądować :)

Prawdziwa katastrofa dla Polaków została żartobliwie ujęta w pierwszym poście, mocno podkreślona przez Chomika. Nic nie ujmując powadze innym katastrofom.

PostNapisane: środa, 23 marca 2011, 11:54 
Podpisując się po ostatnim postem jaki Cali napisał, już nie napiszę słowa zahaczającego kontekstem o politykę. Daję słowo.
Do nie poruszania tematów na pikniku mogę się wręcz zobowiązać :)

Edit. Przepraszam, za post pod postem

PostNapisane: środa, 23 marca 2011, 12:11 
Moderator

Luke - jak najbardziej niech sie interesuje i niech wybiera tych co maja pojecie o tym jak rzadzic.
Natomiast niech nie wypowiada sie w temacie o ktorym nie ma pojecia :)
Jak jestes chory - to idziesz do lekarza - bo on sie zna na leczeniu ludzi - nie idziesz do grabarza, stolarza, a jaki jest odsetek lekarzy w Polsce ? 0.00001% ;)

PostNapisane: środa, 23 marca 2011, 12:40 
modelarz

Cytuj:
Kultura podpowiada, że pisząc do kogoś, wyrazy: Ty, Ciebie, Twój piszemy z dużej litery.

Jak ci zabrakło argumentów to czepiasz się liter. Następny od uczenia innych kultury.
Znasz zasadę pisania zaimków osobowych z dużej litery?
To ci odpowiem że jeśli chodzi o pisanie do ciebie to ja nie jestem hipokrytą.
A tak co do pisania na forum to tu nie ma specjalnych norm co do wielkości.
To że się z tobą nie zgadzam to mam przeprosić bo ty doła łapiesz?
Kurcze następny Jarek.
Tylko żałoba i przepraszanie. Kiedy wy znajdziecie czas na pracę?
Jak tak dalej będzie to zawsze was zaskoczy cena cukru.

Tomasz (robintom)

PostNapisane: środa, 23 marca 2011, 12:51 
modelarz

mammuth napisał(a):
Jak jestes chory - to idziesz do lekarza - bo on sie zna na leczeniu ludzi - nie idziesz do grabarza, stolarza

Niekoniecznie. W naszym kraju połowa społeczeństwa to lekarze, pozostali to prawnicy. Myślę, że 1/3 z obu grup może też być specjalistami od badania wypadków lotniczych. I powiedz, że nie mam racji.
A na serio - w wątku o katastrofie na peefemie wypowiadał się specjalista mający m.in. duże doświadczenie w badaniu wypadków lotniczych i wieloletnią praktykę w lotnictwie wojskowym i specjalnym. Jak można się domyślić, został zakrzyczany.

mammuth napisał(a):
a jaki jest odsetek lekarzy w Polsce ? 0.00001% ;)

Nie. 0,32% nie licząc dentystów. Pała z przygotowanie do dyskusji.

PostNapisane: środa, 23 marca 2011, 12:52 
Ale widzisz Robert, na tym polega demokracja, że mówimy, co więcej decydujemy w wyborach o rzeczach na których nie do końca się znamy. Na tym polega np. funkcja parlamentu, że ustawa o służbie zdrowia nie jest przegłosowywana jedynie przez lekarzy, ale przez wszystkich posłów. My uczestnicząc w wyborach, też nie wszyscy jesteśmy politykami czy politologami, a oddajemy swoje głosy. Donald Tusk też nie jest ekspertem w dziedzinie wypadków lotniczych, ale naturalne jest, że jako premier rządu wypowiada się w tych sprawach.
Wróćmy do pierwszego postu kolegi Marcusa. To w jakim kierunku idzie nasz kraj, zależy właśnie od wielu decyzji, które są teraz podejmowane. Podwyżka Vatu, przejęcie naszych składek do OFE na rzecz Zusu, polityka energetyczna, zadłużanie kraju, brak polityki prorodzinnej - to wszystko ma ogromny wpływ na to jak wygląda Polska teraz i jak będzie wyglądała za kilka lat.
Jasne, możemy powiedzieć: to są skomplikowane sprawy - zostawmy je specjalistom - oni sie znają. Ale to my chodzimy do wyborów i w sporej mierze decydujemy o tym, że scenariusz z pierwszego postu Marcusa jest coraz realniejszy.

PostNapisane: środa, 23 marca 2011, 13:10 
Ładziak napisał(a):
Niekoniecznie. W naszym kraju połowa społeczeństwa to lekarze, pozostali to prawnicy. Myślę, że 1/3 z obu grup może też być specjalistami od badania wypadków lotniczych. I powiedz, że nie mam racji.

u nas idziesz do Goździkowej ... i Ładziak pomyliłeś proporcje, to są prawnicy i lekarze w jednym. Specjalizacje zależą od tematu rozmowy ....

PS. zaczynamy odpowiadać na pytanie postawione nie tak całkiem dawno przez motylastego

EDIT: PS ...

PostNapisane: środa, 23 marca 2011, 13:19 
robintom napisał(a):
[Jak ci zabrakło argumentów to czepiasz się liter.

Myślę, że Ci którzy przyglądają się dyskusji sami widzą kto ma więcej argumentów.
Twoim argumentem jest nienawiść do Kaczyńskich i wszystkiego co z nimi związane. Informuję Cię, że nie jestem żadnym fanem Kaczyńskich, i że nie wiem dlaczego do mnie kierujesz wszystkie swoje żale i fobie. Ja piszę o tym co się dzieje w kraju, a Ty cały czas, jak nakręcony tylko o Kaczyńskich.

PostNapisane: środa, 23 marca 2011, 13:21 
Moderator

Ładziak napisał(a):
mammuth napisał(a):
a jaki jest odsetek lekarzy w Polsce ? 0.00001% ;)

Nie. 0,32% nie licząc dentystów. Pała z przygotowanie do dyskusji.

Az tylu ? To zapewne dlatego moj tata po kilku miesiacach czekania na operacje poszedl prywatnie ;)

Luke - nie rozumiesz mnie :(
Chodzi mi o to, ze ludzie nie majacy o czyms pojecia - nie powinni publicznie zabierac glosu - przekonujac innych o swoich racjach.
To tak jakbym mial Ci napisac jak wyregulowac silnik spalinowy w modelu - hmm - dobrze ? :nieufny: bo to jedyna odpowiedz jaka by mi przyszla do glowy - nie mam pojecia o spalinach - ba - ja ich nawet nie odrozniam :D

Swoja droga - zupelnie hipotetycznie !!!! - zalozmy, ze sledztwo smolenskie zakonczy sie jednoznacznym udowodnieniem winy Rosji - co wtedy ? Zalozmy wrecz, ze sie przyznaja - TAK TO MY.
Z widlami na nich ruszymy ?
Nalozymy sankcje gospodarcze ?
Wyslemy Tuska aby nimi rzadzil ? :mrgreen: (juz widze to przerazenie :lol: NIE - zastrzelcie nas ale nie wysylajcie Tuska i jego rzadu do nas - komuno wroc :D )

Chyba wole aby sledztwo nawet zakonczyc bez ustalen co sie stalo - jako niewyjasnione :roll:

PostNapisane: środa, 23 marca 2011, 14:02 
modelarz

Luke myślę że punkt widzenia jest zależny od miejsca siedzenia.
Ja nie spekulując co do katastrofy bo nie moja dziedzina ale tak prosto tłumacząc był przepis min 100m był.
Jak ja złamię taki ogólny przepis jadąc samochodem "zachowaj bezpieczną odległość" i wjadę w "d" poprzedzającemu mnie samochodowi to ja jestem winny. I nie ma tłumaczenia że śpieszyło mi się czy że pasażer chciał przeczytać napis na naklejce umieszczonej na zderzaku napisany małymi literami "jeśli możesz przeczytać ten napis to jesteś za blisko"

Tomasz (robintom)

PostNapisane: środa, 23 marca 2011, 14:07 
Moderator

Jak się będziecie denerwować to wam kwarce nadawcze z klawiatur pozabieram :lol: .
Proszę o uśmiech

PostNapisane: środa, 23 marca 2011, 14:24 
mammuth napisał(a):
Luke - nie rozumiesz mnie :(
Chodzi mi o to, ze ludzie nie majacy o czyms pojecia - nie powinni publicznie zabierac glosu - przekonujac innych o swoich racjach.
To tak jakbym mial Ci napisac jak wyregulowac silnik spalinowy w modelu - hmm - dobrze ? :nieufny: bo to jedyna odpowiedz jaka by mi przyszla do glowy - nie mam pojecia o spalinach - ba - ja ich nawet nie odrozniam :D

Robert trzymając sie porównań modelarskich ;)
Wielu kolegów doradza innym w sprawie spalin. Do końca nie są wcale ekspertami, pewnie nie pracują w fabryce gdzie te są produkowane, nie są ich projektantami i specjalistami od materiałoznawstwa. Są użytkownikami, modelarzami od lat bawiącymi się silnikami spalnowymi. No i co, będziemy się oburzać, że nie są specami a dają innym rady? Nas też wszędzie otacza polityka, czy tego chcemy czy nie. Jesteśmy jej obserwatorami, a co jakiś czas nawet kreatorami gdy idziemy na wybory. Katastrofa smoleńska nie była jedynie wypadkiem lotniczym, ale ma także wielkie znaczenie polityczne. Ma znaczenie dla tego wszystkiego co się w kraju dzieje (choćby przez to, że został wybrany nowy prezydent)
Dlaczego więc teraz mamy powiedzieć: cicho sza! ani słowa o tym co dzieje się w kraju a tym bardziej o katastrofie!

PostNapisane: środa, 23 marca 2011, 14:25 
modelarz

:lol:

Tomasz (robintom)

PostNapisane: środa, 23 marca 2011, 16:17 
modelarz

Katastrofa w Smoleńsku ma znaczenie polityczne, oczywiście.Pokazuje całemu światu jakie burki rządzą w tym kraju.Nie pisz więcej Luke bo staję się nerwowy.Oczywiście na temat katastrofy i tego małego krętacza.

PostNapisane: środa, 23 marca 2011, 17:09 
Jano napisał(a):
Nie pisz więcej Luke bo staję się nerwowy.

Jano, czy możesz rozwinąć tę myśl?
Pamiętajmy, że czytanie tego tematu jak i całego hydeparku nie jest obowiązkowe :lol:

PostNapisane: środa, 23 marca 2011, 18:26 
modelarz

Jano, chyba sie w Międzybrodziu piwa napijemy ;)

PostNapisane: środa, 23 marca 2011, 19:08 
Moderator

cali napisał(a):
A pozwolicie dosiąść się do Was? :roll: :mrgreen:

PostNapisane: środa, 23 marca 2011, 19:24 
mammuth napisał(a):
Chyba wole aby sledztwo nawet zakonczyc bez ustalen co sie stalo - jako niewyjasnione :roll:

Mammuth, canię Twoje wypowiedzi za szczerość i bezpośredniość. Sam czasem myślę, że faktycznie tak by było lepiej. Tylko po co to całe ściemnianie rządu o śledztwie, przesłuchaniach, raportach... Minister Kopacz, z trybuny sejmowej zdaje się jeszcze w maju zapewniała, że teren katastrofy został przekopany na głębokość pół metra, a po trzech dniach w TV pokazują świeżo wykopane części maszyny i kawałki ciał ofiar... Potem zapewnienia o słuszności wyboru konwencji Chicagowskiej, o postępach w śledztwie itd. A teraz czarno na białym widać, że wszystko to o kant tyłka można rozbić... Rosjanie zrobili ze śledztwem co chcieli. Może to i sam Kaczyński przejął stery tupolewa, ale my prawdy o katastrofie nie poznamy pewnie nigdy...

PostNapisane: środa, 23 marca 2011, 19:39 
Moderator

A o Sikorskim poznaliśmy? Historia lubi się powtarzać.

PostNapisane: środa, 23 marca 2011, 21:08 
modelarz

R M F napisał(a):
cali napisał(a):

Mimo że nie piję chyba i ja się dosiądę

PostNapisane: środa, 23 marca 2011, 21:13 
modelarz

Robert -RMF jak bedzie bez polityki to nima problemu. 8-)

PostNapisane: środa, 23 marca 2011, 21:16 
modelarz

El-Diablo napisał(a):
R M F napisał(a):
cali napisał(a):

Mimo że nie piję chyba i ja się dosiądę
To dobrze Sebastian bo ktoś musi latać...po to piwo :lol:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 414 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 11  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1