Witam, jako że banan na gębie do tej pory - spory

a co niektórzy gadają że gdyby nie uszy to na okrągło bym się śmiał.
To się pochwalę co dziś ulotniłem.

Jest to trzecia odsłona prawie takiego samego modelu wykonana prze zemnie, konstrukcyjnie tylko różni się trochę od poprzednich.
Pierwszy model tego typu zbudowałem około cztery lata temu, oczywiście poległ po kilku miesiącach.
Wyglądał tak

Następny zbudowałem po około pół roku po pierwszym.

Modele bardzo dobrze latały, więc warto mieć taki w swoim hangarze, jako że kończył się resurs V.2 postanowiłem zbudować wersję 3.

Teraz o konstrukcji:
-rozpiętość 1300
-długość 1040
-waga do lotu 830g
-napęd C 2836/10 trochę słaby, ale da się latać
-regulator TP 40A Akro
-zasilanie Kokam 1800mAh 11.1V 30C
-serwa S3115 wysokość i kierunek, SH-0350 lotki
Kadłub wykonany z wręg sklejkowych, w części ogonowej z depronwych, połączone wszystko podłużnicami z listewek sosnowych.
Całość pokryta depronem 6mm oklejona papierem na wikol i malowana.
Kadłub w części przedniej dolnej wzmocniony tkaniną szklaną 120g/m2, maska laminatowa.
Stateczniki klasycznie, depron, listewki, oklejone, pomalowane.
Skrzydła, styro-balsa z dźwigarami z listewek sosnowych, szpachlowane malowane.
W zasadzie wszystko jest do regulacji jeszcze, wydaje mi się że lata dość wolno i majestatycznie, za to zaskoczył mnie pozytywnie zapotrzebowaniem na prąd, po 20 minutach lotu weszło do pakietu niecałe 1000mA. No i robi takie fajne ziiiiuuuu... w locie.
Z lądowaniem problemu nie ma, tylko potrafi przelecieć dobre 20-30m od zaplanowanego przyziemienia

.
Wiem że oblot się nie liczy bez filmu, ale nie miał kto robić, może jutro jakieś fotki lub film będzie.