cześć,
przedstawię tu mojego trenerka którym to śmigam 3 sezon, choć zeszłym sezonie zaliczył kreta i został odbudowany i pokryty nową folią. Z co wiem jest (był) to zestaw graupnera. Model miał klasyczne 3 koła z czego jedno przednie , w tym sezonie po namowie kolegi Cali przerobiłem to podwozie na takie z kółkiem ogonowym, było to podyktowanie warunkami lotniska (trawiaste) ale zmieniło start z koszmaru na bardzo przyjemny i bezproblemowy. Ogólnie tym modelem lata się super, Silnik na takiego kopa że model idzie pionowo do góry.
dane:
roz. 1390mm
dł. 1110mm
silnik OS Max FP 40 6,5cm (stary ale jary)
profil symetryczny
foto oryginalnego modelu.
Załącznik:
trenerek2.jpg [ 428.93 KiB | Przeglądane 4576 razy ]
przez ostatnie dwa sezony coś tam nim polatałem dopiero w tym sezonie model wylatał kilka litrów paliwa

Niestety w zeszłym sezonie już pod sam koniec zaliczył kreta , nie wiem czy mocny czy lekki ale złamał się łącznik skrzydeł oraz rozszedł się kadłub z przodu a tak to wyglądało.
Załącznik:
DSC01871.JPG [ 635.29 KiB | Przeglądane 4576 razy ]
Załącznik:
DSC01870.JPG [ 539.84 KiB | Przeglądane 4576 razy ]
Dobrze że konstrukcja pancera to nie było tak źle, ale i tak postanowiłem obedrzeć go w całości i położyć nową folię. Po tunningu model wygląda tak.
dzisiejsze loty.
Załącznik:
DSC02329.JPG [ 392.8 KiB | Przeglądane 4576 razy ]
Załącznik:
DSC02328.JPG [ 372.9 KiB | Przeglądane 4576 razy ]
starczy o modelu ….. dziś wpakowałem na pokład GPS logger aby zobaczyć jak to śmiga i z wyników nie byłem zaskoczony max. prędkość 125,3 km/h przy opadaniu na 100m. poniżej wykresy wysokości i prędkości. przez pierwsze 10 minut starowałem , niesety golenie się pokrzywiły i model co próba startu kończył poza pasem i znów cała procedura zapalania i startu od zera

aż w końcu udało mi się wygiać te druty tak że startował prosto.
Załącznik:
predkosc_gps.jpg [ 331.79 KiB | Przeglądane 4576 razy ]
Załącznik:
wysokosc_gps.jpg [ 319.94 KiB | Przeglądane 4576 razy ]
Kolejny do testów z GPS będzie GEM oraz HELIK.