Teraz jest środa, 17 lipca 2019, 04:39

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Klawiatura do kamery Foxeer - jak zrobić?
PostNapisane: niedziela, 9 czerwca 2019, 12:50 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 19 marca 2012, 11:26
Posty: 1550
Wiek: 54
Lokalizacja: Peterborough, UK
Panowie/Panie,
Poszukiwana/poszukiwany zdjęcie tylnej strony płytki ze switchami od Foxeer Monster PRO lub dowolnej innej kamerki Foxeer która posiada takowe sterowanie OSD.
Mam kamerkę, nie mam tejże płytki i chciałbym zmontować bo jak znam życie to jest to pewnie podobnie jak od Runcamów na zasadzie rezystory i przełączniki.
Jeśli ktoś posiada takową, mógłby pstryknąć focie albo wie jakie wartości rezystorów do każdego ze switchy .... bedę wdzięcznym dozgonnie.

Pozdrówa

_________________
Pozdrawiam
RobUk
HyperBipe 900, AMBeR III "Experience", Spitfire MKIIb, Sbach342, White Sheep 480 Quad, RoboFlat 270, AOKFly 230, Realacc 210
"Nie ważne jak zaczynasz, ważne jak ... kończysz ..." 3W Kasta


Ostatnio edytowano niedziela, 9 czerwca 2019, 21:27 przez RobUk, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Zdjęcie płytki poszukiwane
PostNapisane: niedziela, 9 czerwca 2019, 13:29 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): piątek, 13 kwietnia 2012, 14:28
Posty: 1927
Wiek: 54
Lokalizacja: Szczytniki
A proszę bardzo.
Załącznik:
1.jpg
1.jpg [ 284.03 KiB | Przeglądane 417 razy ]
Załącznik:
2.jpg
2.jpg [ 276.46 KiB | Przeglądane 417 razy ]

Dla ułatwienia zadania zmierzone wartość rezystorów, podaję od lewej strony ku prawej po kolei.
17,9 kΩ, 11,9 kΩ, 8,2 kΩ, 0 kΩ, 6,8 kΩ, 0 kΩ
Jeszcze zrobię zdjęcia w makro rezystorów, może da radę odczytać, ale to za chwil parę.
O proszę nic nie widać.
Załącznik:
3.jpg
3.jpg [ 158.38 KiB | Przeglądane 412 razy ]
Załącznik:
4.jpg
4.jpg [ 155.66 KiB | Przeglądane 412 razy ]

ED,
Miernik przełączyłem na dokładniejszy zakres, wyszły dziesiętne kΩ. Nawet poszedłem o krok dalej, bo z tych obrazków nic nie zrobisz. Naciskając przyciski masz takie wartości oporności.
w lewo - 26,8 kΩ
w prawo - 6,6 kΩ
do góry - 14,8 kΩ
w dół - 0 kΩ
enter - 44,8 kΩ

_________________
Pozdrawiam Jurek


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Zdjęcie płytki poszukiwane
PostNapisane: niedziela, 9 czerwca 2019, 15:06 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 19 marca 2012, 11:26
Posty: 1550
Wiek: 54
Lokalizacja: Peterborough, UK
Dzięki serdeczne gjery, doskonała robota. Będę mógł pozbierać teraz elementy i poprostu złożyć na szybko :P

Edyta:
Haha, okazało się, że identycznie działa Joystick od Runcama i nawet te same wartości pokazuje na mierniku więc nie będę musiał budować jedynie podpiąć się z nim to kamerki :P
Super.
Dzięki jeszcze raz gjery.
Jak by ktoś miał ten sam problem no to już goniema pod warunkiem, że ma albo Joya od Runcama albo od Foxeer'a :P

_________________
Pozdrawiam
RobUk
HyperBipe 900, AMBeR III "Experience", Spitfire MKIIb, Sbach342, White Sheep 480 Quad, RoboFlat 270, AOKFly 230, Realacc 210
"Nie ważne jak zaczynasz, ważne jak ... kończysz ..." 3W Kasta


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Zdjęcie płytki poszukiwane
PostNapisane: niedziela, 9 czerwca 2019, 19:16 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): piątek, 13 kwietnia 2012, 14:28
Posty: 1927
Wiek: 54
Lokalizacja: Szczytniki
W sumie od czego są koledzy, proponuje zmienić tytuł na odpowiedni, tak aby można było znaleźć klawiaturę do kamery Foxeer.
Ze swej strony jeszcze malunek wstawię, jak ktoś chce niech poprawi na lepszy.
Załącznik:
5.jpg
5.jpg [ 79.23 KiB | Przeglądane 315 razy ]

_________________
Pozdrawiam Jurek


Ostatnio edytowano poniedziałek, 10 czerwca 2019, 20:38 przez gjery, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Klawiatura do kamery Foxeer - jak zrobić?
PostNapisane: niedziela, 9 czerwca 2019, 21:30 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 19 marca 2012, 11:26
Posty: 1550
Wiek: 54
Lokalizacja: Peterborough, UK
Są w ogóle dwie różne wersje tej płytki, jedna jak twoja, druga ma wszystko z jednej strony. Twoaj lepsza, mniejsza :P
(a przynajmniej ja widziałem dwie, może i więcej wyprodukowali :P)
W każdym razie, niech zostanie dla potomnych.
Ja podłaczyłem się z joyem od runcama, identyczne rozwiązanie z identycznymi wartościami rezystorów i smiga aż miło.

_________________
Pozdrawiam
RobUk
HyperBipe 900, AMBeR III "Experience", Spitfire MKIIb, Sbach342, White Sheep 480 Quad, RoboFlat 270, AOKFly 230, Realacc 210
"Nie ważne jak zaczynasz, ważne jak ... kończysz ..." 3W Kasta


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Klawiatura do kamery Foxeer - jak zrobić?
PostNapisane: poniedziałek, 10 czerwca 2019, 18:21 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): niedziela, 6 czerwca 2010, 15:34
Posty: 2482
Wiek: 53
Lokalizacja: Warszawa
Jurku domaluj na rysunku że wartości w kohm

_________________
Pozdrawiam Darek
SkyCruiser_2400 ; GEMINI_3200


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Klawiatura do kamery Foxeer - jak zrobić?
PostNapisane: poniedziałek, 10 czerwca 2019, 19:18 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): piątek, 13 kwietnia 2012, 14:28
Posty: 1927
Wiek: 54
Lokalizacja: Szczytniki
Wartości są o jeden mój wpis wyżej, zmieniam, aby nie mylić.

_________________
Pozdrawiam Jurek


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  

67,631,460 Wyświetlone Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL