Koledzy,
mam mały problem. Dysk w moim komputerze nagle odmówił posłuszeństwa. Nie bardzo wiem co z nim zrobić - wymiana gwarancyjna w zasadzie załatwiona (gwarancja Next Business Day Della wcale nie jest taka Next Business Day..., ale przemilczę). Chciałbym jednak odzyskać z niego tyle plików ile się da. Poczytałem trochę i uruchmiłem programik o nazwie MHDD do diagnozy urządzeń i oto co zwrócił:
Załącznik:
IMG_20131123_101533.jpg [ 1.49 MiB | Przeglądane 7060 razy ]
Objaw generalnie jest taki, że przy próbie uruchomienia komputera są dwie opcje:
1) Uruchom normalnie - i komputer przywiesza się na ekranie starting windows
2) Uruchom naprawę (zalecane) - uruchamia się narzędzie windowsowe do naprawy, cośtam mieli, ale ma tą wadę że nie może się skończyć, a nie pokazuje żadnych %.
Jakieś sposoby? Podłączyłem ten dysk do kieszeni i podłączyłem do innego komputera, przez system jest wykrywany, ale w Mój komputer pojawia się jedynie jakaś 100MB Partycja (70 MB wolne) o nazwie Zastrzeżone przez system. Jak odpinam dysk, to wtedy pyta czy chcę sformatować partycje uszkodzonego dysku, gdyż są niesformatowane.
Jakieś sugestie? Jakieś programy? Doświadczenia?
EDIT
Za duże obrazki przepraszam, jak dokopię się do jakiegoś prostego edytora to je pozmniejszam.