Kiedyś "chlapnąłem ozorem" (a właściwie palcyma w klawiaturę), że przedstawię tutka na modyfikacje w aparaturze TURNIGY 9x...
Słowo się napisało, więc trzeba się wywiązać
W tym wątku, będę przedstawiał kolejne kroki w poczynaniu z tym poczciwym "sprzętem" rodem z CHRL
Kupiłem tą aparaturę za całe $63,58 (wraz z kosztami przesyłki). Wybór padł na MODE1, z powodu mniejszej "kolejki"
Jak to "cacko" wygląda, zapewne wszyscy wiedzą, ale...

I tak jak pisałem wcześniej, aparatura jest w "MODE1"

W aparaturze, moduł nadawczy, jest "uwiązany" przewodem koncentrycznym z anteną. Jest to dosyć niefortunne rozwiązanie, bowiem wyjmowanie modułu może zakończyć się urwaniem przewodu (przewód przechodzi poprzez "wnętrzności" aparatury)

Pierwsze co zrobiłem, to otworzyłem "puszkę" modułu nadawczego, odkręcając dwie śrubki:

Po otworzeniu, ukazuje się wnętrze modułu nadawczego:

Następnie odlutowujemy przewód koncentryczny od płytki

I mamy "uwolniony" moduł nadawczy (zajmiemy się nim w późniejszym czasie)

Zabieramy się za rozkręcanie obudowy aparatury. W tym celu odkręcamy sześć śrub zaznaczonych na zdjęciu poniżej:

Przed "otworzeniem" obudowy, wyjmujemy i odłączamy koszyk na baterie

Dla potomności i ku pamięci. Rozmieszczenie pinów zasilających (często mylonych i później smrodek i kłopoty)

Ostrożnie "rozpoławiamy" obudowę i odłączamy zaznaczony wtyk od płyty głównej

Otrzymujemy tym sposobem pełen dostęp do interesującej nas części aparatury
Zmiana MODE (przypominam, że zmieniamy z MODE1/3 na MODE2/4)
Demontujemy sprężynkę i dźwignię zaznaczone na foto

Z drugiego manipulatora demontujemy "blaszkę oporową", odkręcając zaznaczone śrubki

Przekładamy zdemontowane elementy i w ten sposób zmieniliśmy MODE w aparaturze (oczywiście mechanicznie, bo programowo robimy to w konfiguracji "komputerowej"
Po zamianie elementów powinno to wyglądać tak:

Ciąg
Dalszy
Nastąpi