Dołączył(a): sobota, 20 marca 2010, 17:29 Posty: 5574 Wiek: 49 Lokalizacja: Huddersfield - taka dziura w UK :P
zwracajcie uwagi na Top Gun na poczatku - to tylko zajawka.
Numer 1 wymiata po prostu .
_________________ Pozdrawiam Robert vel mammuth . Wiele osob znajacych mnie tylko z "netu" podejrzewa, ze jestem aroganckim chamem. Wszystko zmienia sie jak juz mnie poznaja osobiscie ...... maja pewnosc jesli pomoglem - to kliknij >>>POMOGL<<<
Low pass oglądac na filmie, a widziec na żywo to dwie różne wizje. W latach 80-tych pracowalem w pułku bojowym lotniczym(zachodniopomorskie). W tym własnie okresie trwało przezbrojenie na nowy sprzet. Z lim'a 6 na S54K (Su22). Przekazanie samolotu poprzedzał oblot maszyny (na naszym lotnisku) przez pilota z tzw. serwisu (ZSRR oczywiscie). Dokonywał tego Anatolij Kwoczur (ten sam który katapultował sie z miga 29 po kolizji w powietrzu z ptakiem poniżej 100m nad ziemią - po szczegóły odsyłam do youtube). Po którymś z kolejnych oblotow zrobil coś co do dziś pamiętam i robi mi sie wielkie "O" na ustach. Wyglądało to jakby chciał lądowac, ale podszedł do pasa ze zlożonym podwoziem i w pozycji odwróconej. Przeleciał tak na całej długosci pasa ok 3km, po czym lekko unoszac nos maszyny włączył dopalacz i zniknal w chmurach lecąc prawie pionowo... Ci co obserwowali ten popis z bliższej odleglości twierdzili, że koniec statecznika pionowego był tak 4, 5m nad powierzchnią pasa. Moze to nic, ale Su jest dośc duży i ciezki (20ton), wiec miejsca na margines bledu nie miał.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości